4.500 de tone de alge au fost strânse de pe litoral în luna august

Angajaţii Direcţiei Apele Române Dobrogea Litoral au strâns în luna august de pe plaje aproape 4.500 de tone de alge.

251 afișări
Imaginea articolului 4.500 de tone de alge au fost strânse de pe litoral în luna august

FOTO Apele Romane Dobrogea-Litoral

Potrivit Direcţiei Apele Române Dobrogea Litoral, vânturile puternice din ultima perioadă au adus în ultimele zile la malul Mării Negre o cantitate semnificativă de alge, mai ales în sudul litoralului românesc.

Numai în luna august au fost adunate aproape 4.500 de tone de alge, iar de la începutul lunii mai până acum au fost colectate în total peste 9.000 de tone.

Doar în weekendul care a trecut au fost adunate peste 1.000 de tone din sudul litoralului, au transmis luni reprezentanţii Apelor Române.

Conform acestora, algele sunt smulse de pe fundul mării de curenţi în timpul furtunilor puternice şi aduse la ţărm. Acestea se dezvoltă în număr mare la adâncimi mici în condiţii de temperaturi ridicate şi multă lumină.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici