480 de persoane dobândesc cetăţenia română, luni

Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie (ANC) informează că luni vor avea loc trei ceremonii de depunere a jurământului pentru dobândirea cetăţeniei române, 480 de persoane urmând să primească certificatele de cetăţenie.

54 afișări
Imaginea articolului 480 de persoane dobândesc cetăţenia română, luni

480 de persoane dobândesc cetăţenia română, luni (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

"480 de persoane vor depune jurământul de credinţă faţă de România, luni, 17 ianuarie 2011. Pentru acest eveniment, ce va avea loc în prezenţa preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie (ANC), Nicoleta Ecaterina Eucarie, vor fi consacrate trei ceremonii, succesiv, începând cu orele: 8.30, 11.30, respectiv 14.30", informează autoritatea.

Conform legii, cetăţenia română se dobândeşte la data depunerii jurământului de credinţă. După depunerea jurământului, se eliberează certificatul de cetăţenie română, document care atestă calitatea de cetăţean român.

Certificatul de cetăţenie atestă doar calitatea de cetăţean român, fără a-i conferi solicitantului dreptul la un paşaport sau la o călătorie liberă.

Ulterior dobândirii certificatului de cetăţenie, persoana se prezintă la misiunile diplomatice ale României în străinătate sau la oficiile de stare civilă din România în vederea transcrierii documentelor de identitate şi obţinerii certificatului de naştere, proces care durează câteva luni. Competenţa pentru eliberarea acestor documente aparţine în exclusivitate Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Abia după ce intră în posesia tuturor documentelor de identitate eliberate de autorităţile române, persoana poate depune cerere pentru obţinerea paşaportului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici