75 de ani de la debarcarea din Normandia. Militarii români, prezenţi la ceremonii

Un detaşament format din 41 de militari români participă, în această perioadă, alături de camarazi din mai multe state, la operaţiunea aeropurtată din cadrul ceremoniei de comemorare a eroilor în contextul împlinirii a 75 de ani de la debarcarea din Normandia.

494 afișări
Imaginea articolului 75 de ani de la debarcarea din Normandia. Militarii români, prezenţi la ceremonii

75 de ani de la debarcarea din Normandia. Militarii români, prezenţi la ceremonii

„Un detaşament compus din 41 de militari paraşutişti ai Armatei României, cu o aeronavă de transport C 130 Hercules, participă, în perioada 5-10 iunie, alături de camarazi din Belgia, Franţa, Germania, Olanda, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii, la operaţia aeropurtată „D-Day Landings Commemoration” din Sainte-Mere-Eglise, Chebourg Evreux, Franţa. Activitatea, parte a unei grandioase ceremonii de comemorare a eroilor, marchează trecerea a 75 de ani de la unul dintre evenimentele militare cele mai importante din istoria umanităţii, Debarcarea din Normandia”, informează Ministerul Apărării, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, aproximativ 1.000 de paraşutişti recreează o parte din asaltul din 6 iunie 1944, pe ţărmul Normandiei, a unei forţe aliate de peste 150.000 de militari.

„Pe de altă parte, lansarea sincronizată a unui număr mare de paraşutişti din state membre ale NATO, fie şi într-un astfel de context, constituie un bun prilej pentru creşterea interoperabilităţii între structurile naţionale participante şi executarea propriu-zisă a operaţiilor aeropurtate. Detaşamentul românesc, condus de generalul de brigadă Adrian Ciolponea, ia parte atât la exerciţiile de paraşutare, cât şi la ceremoniile de comemorare „Wing Exchange”, din zona Sainte-Mere-Eglise, care vor avea loc pe 9 iunie”, mai arată MApN.

La activităţile comemorative sunt prezenţi veterani de război şi importante personalităţi politico-militare ale lumii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici