8 sfaturi pentru prelungirea duratei de viaţă a anvelopelor la camioane

115 afișări
Imaginea articolului 8 sfaturi pentru prelungirea duratei de viaţă a anvelopelor la camioane
Anvelopele sunt singurul punct de contact între autocamion şi drum şi reprezintă un element indispensabil pentru garantarea siguranţei şi asigurarea mobilităţii. O bună întreţinere a anvelopelor înseamnă, de asemenea, o performanţă mai bună a vehiculului şi, prin urmare, economii de combustibil, pe termen lung. De aceea, este atât de important să se menţină calitatea şi performanţa anvelopelor. Iată opt sfaturi pentru întreţinerea corectă a anvelopelor la vehiculele grele, cum ar fi camioanele.
 
1. Presiunea pneurilor
 
Umflarea corectă a anvelopelor este cel mai important factor în prelungirea duratei de viaţă a anvelopelor, precum şi în obţinerea celor mai bune performanţe ale acestora. Anvelopele sunt optimizate pentru a avea o anumită cantitate de aer în ele pentru a transporta o anumită sarcină. În mod logic, este permisă o mică variaţie de plus sau minus 10% din aerul total, iar peste sau sub această valoare, vor începe să se simtă efectele negative asupra calităţii rulajului, economiei de combustibil şi a benzii de rulare. O anvelopă care nu este suficient de umflată pentru încărcătura pe care o transportă va dezvolta o uzură neuniformă, se va supraîncălzi şi se va defecta prematur. În cazul unei anvelope supra-gonflate, banda de rulare se va uza mult mai repede în centru şi va fi mai vulnerabilă dacă se circulă pe un drum prost.
 
Cautati pe Emag anvelopele potrivite masinii dvs!
 
2. Uzura şi adâncimea anvelopelor
 
Pentru a verifica uzura anvelopelor, verificaţi adâncimea benzii de rulare şi înlocuiţi anvelopele atunci când sunt uzate. Acest lucru va asigura aderenţa şi tracţiunea şi va evita surprizele neplăcute.
 
3. Supape
 
Supapele şi capacele de supapă sunt de obicei fabricate din cauciuc, motiv pentru care se deteriorează. Schimbarea supapelor la schimbarea anvelopelor este o recomandare bună pentru a proteja anvelopele şi vehiculul. Sub sarcini mari, o supapă de cauciuc se va îndoi sub presiune şi, în cele din urmă, se va deteriora. Capacul supapei este, de asemenea, important. Capacul supapei este cel care menţine etanşeitatea şi protejează anvelopele de praf şi murdărie. Verificaţi în mod regulat starea supapelor şi a capacelor de supapă pentru a prelungi durata de viaţă a anvelopelor dumneavoastră.
 
4. Aer curat şi uscat
 
Calitatea aerului din interiorul anvelopelor poate avea un efect major asupra duratei de viaţă a acestora. Anvelopele sunt dezvoltate şi proiectate pentru a funcţiona cu aer curat şi uscat. Fiecare compresor de aer ar trebui să aibă filtre şi uscătoare pentru a se asigura că aerul care intră în anvelopă este curat şi uscat. Dacă aerul care intră în anvelopă este contaminat cu apă, umiditatea poate distruge căptuşeala interioară a anvelopelor.
 
5. Curăţarea anvelopelor
 
Murdăria, zăpada, gheaţa, sarea folosită pentru a preveni apariţia petelor de gheaţă pe drumuri sau alte resturi lăsate în benzile de rulare ale anvelopelor pot cauza deteriorarea prematură a cauciucului. Anvelopele trebuie curăţate cu apă caldă şi săpun, evitându-se întotdeauna utilizarea de substanţe chimice pe bază de petrol sau alţi solvenţi, deoarece aceştia pot deteriora cauciucul.
 
6. Obiceiuri de condus
 
Tehnica de conducere are un impact important asupra uzurii benzii de rulare. Un şofer experimentat, care urmează bune practici de conducere şi întreţinere, ar putea parcurge de două ori mai mulţi kilometri cu aceleaşi anvelope. Conducerea agresivă, viteza şi frânarea bruscă afectează în mod negativ performanţa şi durata de viaţă a anvelopelor.
 
7. Echilibrarea roţilor
 
Echilibrarea corectă a roţilor este un alt element critic. Echilibrarea ajută la prevenirea uzurii anvelopelor şi elimină vibraţiile. De asemenea, protejează suspensia, direcţia şi transmisia vehiculului. Ori de câte ori se schimbă sau se scot anvelopele, acestea trebuie să fie echilibrate.
 
8. Nu supraîncărcaţi camionul
 
Călătorind în camion cu o greutate mai mare decât cea recomandată nu numai că este periculos din cauza reacţiilor modificate la viteze mai mari, dar veţi creşte şi temperatura din anvelope, reducând astfel durata de viaţă a acestora. Cu cât transportaţi mai puţină greutate, nu numai că veţi economisi combustibil, dar veţi îmbunătăţi şi durata de viaţă a anvelopelor.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici