A 13-A ZI DE PROTESTE ÎN ŢARĂ: Mii de oameni din mai multe oraşe au ieşit în stradă pentru a manifesta, în ciuda ninsorii abundente şi a frigului

Sute de persoane au protestat, miercuri, în pofida ninsorii abundente şi a frigului, pentru a 13-a zi consecutiv, în mai multe oraşe din ţară.

612 afișări
Imaginea articolului A 13-A ZI DE PROTESTE ÎN ŢARĂ: Mii de oameni din mai multe oraşe au ieşit în stradă pentru a manifesta, în ciuda ninsorii abundente şi a frigului

Zeci de suceveni au protestat în faţa Palatului Administrativ în ciuda ninsorii abundente şi a frigului (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

  • La Focşani, peste o sută de persoane au ieşit în stradă

Peste o sută de persoane au protestat, miercuri seară, în Piaţa Unirii din municipiul Focşani, cerând demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului Boc, oamenii venind cu vuvuzele, fluiere, talăngi şi trompete.

Oamenii au venit cu vuvuzele, fluiere, talăngi şi trompete şi au scandat "Jos Băsescu", "Jos Guvernul Boc", "Jos dictatorul", "Alegeri anticipate, nu alegeri comasate", "Să plece din ţară".

Manifestanţii au purtat steaguri tricolore şi pancarte cu mesajele: "Moarte dictatorului Băsescu", "Ieşi afară javră ordinară", "Jos mafia".

"Voi veni în fiecare zi până când va pleca Băsescu de la putere, indiferent că este cald sau frig ori ninge sau plouă. Nu a făcut nimic bine pentru ţară doar ne-au minţit şi ne-au adus la disperare. Să plece, să îşi dea demisia, nu mai vreau să aud de PDL şi de Băsescu!", a spus un protestatar.

  • Peste 1.000 de oameni au protestat în Piaţa Civică din Vaslui la adresa lui Băsescu şi a Guvernului

Peste 1.000 de persoane, în majoritatea lor cadre didactice, au protestat, miercuri seară, timp de două ore, în Piaţa Civică din municipiul Vaslui, scandând lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale.

După o zi de pauză în care au lăsat loc spectacolului dedicat Unirii Principatelor Române, vasluienii s-au adunat, din nou, în centrul municipiului Vaslui, peste 1.000 de oameni participând la cele mai ample acţiuni de protest de până acum împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi Guvernului Boc.

Majoritatea celor care au scandat, printre altele, "Jos Băsescu şi cu Boc, şi cu Udrea la un loc", au fost cadre didactice, membri ai Sindicatului "Didactica" Vaslui, acestora alăturându-li-se angajaţi de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui.

Protestele, care s-au desfăşurat chiar în timpul discursului preşedintelui Traian Băsescu, s-au încheiat fără incidente, această manifestaţie fiind prima de până acum la care au fost prezenţi şi jandarmii în Piaţa Civică, însă fără ca aceştia să stea în preajma mulţimii.

  • Două mitinguri la Ploieşti, unul al Sindicatului Poliţiştilor şi altul al revoluţionarilor

Aproximativ 70 de persoane au participat, miercuri seară, la două mitinguri de protest în centrul Ploieştiului, ambele acţiuni fiind autorizate, unul dintre proteste fiind organizat de Sindicatul Poliţiştilor, în timp ce la al doilea miting au participat membri ai asociaţiilor de revoluţionari.

Potrivit liderului Sindicatului Poliţiştilor Prahova, Florian Ioniţă, mitingul, la care au participat şi poliţişti din Capitală, a fost organizat în semn de solidaritate cu românii care au ieşit să protesteze în stradă în ultima perioadă, dar şi pentru a atrage atenţia asupra problemelor poliţiştilor.

În paralel cu protestul poliţiştilor, tot în centrul Ploieştiului, la câţiva metri distanţă de locul în care protestau sindicaliştii din Poliţie, s-a desfăşrat un alt protest autorizat, organizat de membrii asociaţiilor de revoluţionari.

Reprezentanţii revoluţionarilor au declarat că vor continua acţiunile de protest întrucât au obţinut autorizaţie pentru a organiza proteste la Ploieşti în următoarele 30 de zile.

  • Zeci de arădeni au protestat pentru a unsprezecea zi consecutiv

Câteva zeci de arădeni au participat, miercuri seară, pentru a unsprezecea oară, la un miting în faţa Primăriei Arad, cerând în continuare demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului.

"Păcat că oamenii stau şi se uită la televizor şi nu vin în stradă să-şi spună nemulţumirile. O mână de oameni nu ne putem face auziţi cum trebuie la Bucureşti", a spus un pensionar care vine la mitinguri din prima zi.

"Suntem mai îndreptăţiţi ca oricând să cerem insistent plecarea PDL de la conducerea ţării în frunte cu Băsescu, acum după ce s-a dovedit că alegerile comasate ar fi fost neconstituţionale. Observăm că toate legile importante făcute de PDL sunt ilegale. Cum se aşteaptă Guvernul ca omul de rând să respecte legea când ei fac legi neconstituţionale, sfidând cetăţeanul de rând?", se întreba un alt manifestant.

Mitingul a durat două ore şi s-a încheiat fără incidente.

  • Aproape 400 de persoane au protestat în patru oraşe din Hunedoara, doar zece la Alba Iulia

Aproape patru sute de persoane au protestat, miercuri seară, în oraşele hunedorene Deva, Hunedoara, Orăştie şi Brad, cu steaguri şi pancarte inscripţionate cu mesajul "Jos Băsescu", în timp ce la Alba Iulia au ieşit în stradă doar zece oameni.

La Deva, peste o sută de persoane s-au adunat, după ora 16.00, în faţa sediului Casei de Cutură "Drăgan Muntean" din Deva, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Oamenii au fluturat steaguri, au purtat pancarte cu inscripţiile "Jos Băsescu", "Jos corupţia din Poliţie şi Justiţie" şi au cântat versurile de la "Noi suntem români!".

Purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara, lt. Nicolae Răducu, a declarat că protestul a durat aproximativ două ore, timp în care persoanele prezente s-au manifestat paşnic.

Potrivit acestuia, alte aproape trei sute de persoane au protestat paşnic, timp de două ore, în Hunedoara, Orăştie şi Brad.

La Alba Iulia, zece persoane au ieşi în stradă, miercuri seară, cerând demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului.

  • Peste 200 de persoane au protestat la Slatina, iar la Craiova doar 30

Peste 200 de persoane s-au adunat, miercuri, în faţa Prefecturii Olt din municipiul Slatina, pentru a protesta faţă de preşedintele Traian Băsescu şi de Guvern, în timp ce la Craiova, circa 30 de persoane au manifestat în Piaţa Prefecturii.

La Slatina, oamenii s-au adunat în faţa Prefecturii Olt, în jurul orei 16.00.

Protestul, care a fost neautorizat, a durat aproximativ două ore şi s-a încheiat fără incidente.

Şi la Craiova, aproximativ 30 de persoane au scandat în Piaţa Prefecturii, însă, din cauza frigului, acestea au plecat spre case după o oră.

Mitingul a fost supravegheat de circa zece jandarmi şi politişti.

  • Suceava: Zeci de oameni au protestat în faţa Palatului Administrativ în ciuda ninsorii abundente şi a frigului

Câteva zeci de persoane au protestat, miercuri seară, în pofida ninsorii abundente şi a frigului, pentru a 12-a zi consecutiv, în faţa Palatului Administrativ din Suceava, cerând demisia preşedintelui, a Guvernului şi alegeri anticipate, un miting similar fiind organizat în municipiul Fălticeni.

În ciuda ninsorii abundente şi a frigului, zeci de suceveni au protestat în faţa Palatului Administrativ din Suceava cerând demisia preşedintelui României, Traian Băsescu, demisia Guvernului şi alegeri anticipate.

Ei au scandat lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale, printre care "Cerem ţara înapoi de la hoţi, de la ciocoi", "Oprea şi cu gaşca lui, duşmanii poporului!" sau "Demisia în bloc, în frunte cu Boc!".

Manifestanţii au plecat în marş spre sediul PDL Suceava, unde au continuat protestul scandând lozinci prin care cere demisia Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu.

Un protest similar, la care au participat circa 40 de persoane, s-a desfăşurat şi în municipiul Fălticeni.

  • Bistriţa: Manifestanţii au strigat ironic: "Vrem comasate, dar nu se mai poate! "

Peste 150 de persoane au protestat, miercuri seară, în faţa Prefecturii Bistriţa-Năsăud, aceasta fiind a unsprezecea zi în care oamenii ies în stradă, ei scandând, ironic, "Vrem comasate, dar nu se mai poate!".

Protestul a început la ora 17.00, când oamenii au început să scandeze: "Suntem demni, nu suntem viermi!", "La Palatul Cotroceni cântă cucuveaua, Băsescu şi gaşca lui şi-au găsit beleaua!", "Jos Băsescu, jos, eşti un fricos!", "Lasă-ne, lasă-ne, marinarule, beţivanule!", "Ardelenii ies în piaţă şi de ninge, şi de îngheaţă!", "Ne furaţi, ne umiliţi, vine vremea să plătiţi!", "Nu suntem plătiţi, noi suntem uniţi!", "Jos Oltean!", "Jos Băsescu!", "Băsescu, nu uita, a venit şi vremea ta!", "O baie de mulţime îţi va face bine!", "Mai bine haimana decât trădător, mai bine ciumpalac decât dictator!" şi "Vrem comasate, dar nu se mai poate!".

Manifestanţii au afişat şi pancarte pe care au scris: "Te-ai ascuns 13 zile că ţi-e frică de mulţime. Bistriţenii sunt în stradă ca să-ţi ceară socoteală. Vrem anticipate!", "Cancerul României: Traian Băsescu, arogant, mincinos, corupt, vânzător de ţară!".

Câţiva manifestanţi au dat foc unor caricaturi cu Traian Băsescu pe care scria "Jos mafiotul şef!".

La ora 18.15, mitingul s-a încheiat fără incidente, oamenii scandând "Mâine la cinci, ne vedem aici!".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici