A curs cu amenzi în Centrul Vechi al Capitalei: Sancţiuni usturătoare aplicate celor care nu respectă distanţarea socială şi nu poartă mască

  • Zeci de amenzi în valoare totală de peste 200.000 de lei au fost date, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma unor controale comune făcute de poliţişti, poliţişti locali, jandarmi şi comisari de la Protecţia Consumatorului.
  • Bucătăria unei terase a fost închisă temporar.
1694 afișări
Imaginea articolului A curs cu amenzi în Centrul Vechi al Capitalei: Sancţiuni usturătoare aplicate celor care nu respectă distanţarea socială şi nu poartă mască

A curs cu amenzi în Centrul Vechi al Capitalei

În zona Centrului Vechi au fost verificate 17 societăţi comerciale, iar în urma controalelor au fost constatate şi aplicate 57 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 210.600 lei.

Poliţia Capitalei a transmis că s-au dat amenzi totale de 3.500 lei pentru încălcarea prevederilor Legii- 55/2020, respectiv celor care nu poartă mască şi nu respectă distanţarea socială.

CITEŞTE AICI: Distracţia de la terase, întreruptă de controalele poliţiştilor şi jandarmilor. Unii clienţi sunt de părere că e „timp pierdut”

Amenzi de 119.000 lei au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

De asemenea, au fost aplicate sancţiuni în valoare de 10.000 lei pentru nerespectarea HG 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi de 40.000 de lei pentru nerespectarea HG 857/2011privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice.

Au fost date amenzi de 10.000 lei conform Ordonanţei nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor şi altele în valoare totală de 7.000 lei conform prevederilor Hotărârii nr. 537/2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, respectiv de 3.400 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr 61/1991.

Au fost controlate şi maşinile care transportă persoane în regim taxi sau în regim de închiriere şi au fost aplicate amenzi de 27. 000 lei, conform Legii nr. 38/2003. Au fost reţinute şi trei autorizaţii taxi şi s-au dat amenzi de 1.000 de lei conform OUG 195 /2002.

Amenzi de 1.000 lei au fost date conform Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

De asemenea, a fost confiscată cantitatea de 40 kg de materie primă de origine animală şi nonanimală şi s-a dispus oprirea temporară a activităţii de prestări servicii în bucătărie la una dintre societăţi.

CITEŞTE AICI: Record de amenzi anunţate după criticile premierului că sunt „terase de fiţe” unde nici personalul, nici patronii nu respectă regulile

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici