A doua tranşă de vaccinuri ajunge pe cale aeriană. Traseul dozelor către şapte centre din România

Din informaţiile furnizate de firma producătoare, 140.400 de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech vor sosi mâine, 29 decembrie, în ţară, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Timişoara şi ClujNapoca.

1794 afișări
Imaginea articolului A doua tranşă de vaccinuri ajunge pe cale aeriană. Traseul dozelor către şapte centre din România

A doua tranşă de vaccin ajunge marţi, 29 decembrie. Traseul dozelor de vaccin către şapte centre din România

În jurul orei 7.50, pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni vor ajunge dozele de vaccin care, ulterior, vor fi transportate pe cale rutieră de firma producătoare la centrul de stocare de la Institutul Cantacuzino şi la centrele regionale din Braşov, Craiova, Constanţa şi Iaşi.

În jurul orei 11.00, alte două aeronave vor ateriza pe aeroporturile din Timişoara şi Cluj- Napoca, iar dozele de vaccin vor fi transportate, tot pe cale rutieră, spre centrele de stocare de la spitalele militare din Timişoara şi Cluj.

Vaccinurile vor fi trasportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Cantităţile de vaccin vor fi distribuite astfel:

Bucureşti: 40.950 de doze
Iasi : 25.350 doze
Cluj-Napoca: 29.250 doze
Constanta: 8775 doze
Craiova: 12.675
Brasov: 12.675
Timişoara: 10.725

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici