A doua zi a Paştelui Ortodox, zi de sărbătoare în calendarul PE

Parlamentul European a votat, miercuri, marcarea zilei de 20 aprilie, a doua zi a Paştelui Ortodox, ca fiind zi de sărbătoare în calendarul pentru anul 2009 al PE, informează delegaţia română din PPE-DE.

73 afișări
Imaginea articolului A doua zi a Paştelui Ortodox, zi de sărbătoare în calendarul PE

A doua zi a Paştelui Ortodox, zi de sărbătoare în calendarul PE (Imagine: Mediafax Foto)

Amendamentul, propus de Delegaţia României în grupul PPE-DE, prezentat de preşedintele grupului Joseph Daul, susţinut de preşedintele Parlamentului European Hans-Gert Poettering şi de liderii grupurilor socialist şi liberal, a fost votat cu largă majoritate de plenul Parlamentului European.

Până în prezent, doar sărbatoarea Paştelui Catolic era marcată ca sărbătoare în calendarul Parlamentului European.

Începând cu anul 2007, când numărul ţărilor preponderent ortodoxe s-a mărit la patru, prin aderarea României şi a Bulgariei, parlamentarii români din grupul PPE-DE au făcut demersuri pentru recunoaşterea ca sărbătoare în Parlamentul European şi a Paştelui Ortodox.

"Cred că votul de astăzi este încă o expresie de recunoaştere a principiulului european de «unitate în diversitate». Mă bucur că împreuna cu colegii mei am reuşit să avem susţinerea în primul rând a grupului PPE-DE şi apoi şi a celorlalte grupuri politice pentru marcarea în Parlamentul European a celei mai mari sărbatori a cetăţenilor europeni de religie ortodoxă", a declarat iniţiatorul amendamentului, vicepreşedintele grupului PPE-DE, Marian-Jean Marinescu.

În urma votului de miercuri, ziua de 20 aprilie 2009 va fi zi nelucrătoare, iar sesiunea plenară se va desfăşura în perioada 21-24 aprilie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici