A fost aprobat Planul Naţional de Răspuns la Situaţii de Urgenţă Nucleară sau Radiologică

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a fost întrunit marţi pentru aprobarea Planului Naţional de Răspuns la Situaţii de Urgenţă Nucleară sau Radiologică (PNRSUNR).

242 afișări
Imaginea articolului A fost aprobat Planul Naţional de Răspuns la Situaţii de Urgenţă Nucleară sau Radiologică

A fost aprobat Planul Naţional de Răspuns la Situaţii de Urgenţă Nucleară sau Radiologică

Având în vedere solicitarea Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare pentru aprobarea Planului Naţional de Răspuns la Situaţii de Urgenţă Nucleară sau Radiologică (PNRSUNR), premierul României, Nicolae Ciucă, a convocat, în sistem hibrid Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

„Hotărârea adoptată pentru aprobarea Planului ţine cont de rezultatele evaluărilor exerciţiilor desfăşurate în baza programărilor la nivel naţional privind testarea Planului de protecţie şi intervenţie în caz de accident nuclear sau urgenţă radiologică, elaborat în anul 2009. Planul aprobat astăzi este corelat cu Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă specifice riscului nuclear sau radiologic, aprobat prin Ordinul ministrului afacerilor interne şi al preşedintelui CNCAN nr. 61/113/2018 şi ţine cont de aspectele operaţionale aprobate în Concepţia Naţională de Răspuns la Urgenţe Radiologice/ Nucleare”, transmtie CNSU.

CNSU reaminteşte faptul că, prin Hotărârea nr. 557/2016 privind managementul tipurilor de risc, sunt finalizate 5 concepţii de răspuns în caz de cutremure, epidemii, inundaţii, accident nuclear şi/sau radiologic şi incendii de pădure.

„Aceste concepţii naţionale de răspuns au rol în asigurarea conducerii şi intervenţiei operative în cadrul acţiunilor de răspuns şi implicit asigură o bună coordonare în vederea diminuării efectelor produse de categoriile de risc cu impact asupra comunităţilor”, potrivit CNSU.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cnsu,
radiologic,
nuclear

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici