A fost capturat Roman, soldatul rus care vorbea cu soţia sa despre violarea ucrainencelor

„Du-te, violează femei, îţi permit, dar nu-mi spune nimic şi foloseşte prezervativul”, sunt cuvintele, interceptate, care au făcut înconjurul lumii.

14778 afișări
Imaginea articolului A fost capturat Roman, soldatul rus care vorbea cu soţia sa despre violarea ucrainencelor

„Du-te, violează femei ucrainene, îţi permit, dar nu-mi spune nimic şi nu uita să te protejezi”. Această conversaţie, între soţie şi soţ, un soldat rus angajat în „operaţiunea specială” a lui Putin, ar fi fost înregistrată de serviciile secrete ucrainene din regiunea Herson, în sudul ţării.

Un schimb de 30 de secunde în limba rusă care a făcut înconjurul lumii. Acum acel soldat a fost capturat de forţele de la Kiev lângă Izyum, în regiunea Harkov, relatează pe Telegram fostul deputat şi disident rus - acum în exil - Ilia Ponomarev, potrivit căruia este „soldat al Crimeei”.

Apelul a fost un schimb de 30 de secunde în limba rusă, iar protagoniştii au fost urmăriţi de echipa de investigaţii formată din jurnalişti de la serviciul rus Radio Free Europe / Radio Liberty - un radiodifuzor finanţat de guvernul SUA din Europa de Est, Asia Centrală şi Mijlociu.

S-ar numi Roman, are 27 de ani, s-a născut la Orel - la 350 de kilometri sud-vest de Moscova, spre Harkov - şi a servit în Divizia Dzerjinski a Gărzii Naţionale, înainte de a se înrola în Regimentul 108 Aer de Asalt din Novorossiysk, care a participat la anexarea Crimeei în 2014. Aici s-ar fi mutat, în oraşul de pe litoral Feodosia, împreună cu Olga, tot din Orel, soţia cu care are un fiu de 4 ani.

Ea ar fi cea care l-a „autorizat” - scriu jurnaliştii Rfl/Rl - să violeze femei din Ucraina: „Dar să nu-mi spuneţi nimic”, ar fi spus ea cu un hohot de râs. „Ah, deci ar trebui să-i violez şi să nu-ţi spun nimic: chiar pot?”, a replicat soţul ei. „Da, ai permisiunea mea, dar foloseşte prezervativul”, a răspuns ea, înainte ca amândoi să izbucnească în râs.

„Poate că a fost doar o glumă stupidă, dar violurile în masă comise de soldaţii ruşi în Ucraina sunt reale, sunt multe rapoarte oribile, unele chiar din regiunea Herson”, a scris jurnalistul rus Mark Krutov.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici