A fost decodificat mesajul venit de pe Marte

Iniţiativa lansată de Agenţia Spaţială Europeană a implicat mii de entuziaşti din întreaga lume, provocarea online fiind acum de a-l interpreta.

39435 afișări
Imaginea articolului A fost decodificat mesajul venit de pe Marte

Mesajul sosit de pe Marte care simula contactul cu o civilizaţie extraterestră a fost, în sfârşit, decodat: asta înseamnă că pachetul de date care îl conţine a fost extras din semnalul primit de radiotelescoape în seara zilei de 24 mai.

Odată ce mesajul „extraterestru” a sosit de pe Marte, cursa pentru a-l decoda a început peste tot în lume. Provocarea, deschisă tuturor, este acum aceea de a-i interpreta conţinutul.

Iniţiativa s-a născut după o idee a artistei Daniela de Paulis în colaborare cu Agenţia Spaţială Europeană, Institutul Seti şi Observatorul Green Bank: „S-a anunţat pe platforma Discord că mesajul a fost corect decodat: este un fişier binar care conţine 8212 biţi. A fost identificat de un grup mare de utilizatori (poreclele colaboratorilor principali sunt BatchDrake, kikuchiyo, indes99, skywalker şi HaileyStorm) care au postat un mesaj pe Discord (n.r.- la ora 4.40 în România, în noaptea de 1 iunie). A sosit confirmarea de la Daniel Estévez, un inginer informatic şi matematician spaniol, în numele echipei A Sign in Space”, explică experţii.

Acum, că mesajul a fost decodat, etapa de interpretare a conţinutului a început. Oricine poate accesa platforma Discord şi poate încerca, deoarece nu sunt necesare abilităţi tehnice specifice IT sau de comunicare radio.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mesaj,
marte

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici