A fost lansată „Declaraţia europeană pentru ciclism”. România, al doilea producător de biciclete din UE

Comisarul European pentru transporturi Adina Vălean a lansat, miercuri, la Sevilla, cu ocazia Zilelor europene ale mobilităţii urbane „Declaraţia europeană pentru ciclism”. Declaraţia enumeră principiile de încurajare a utilizării bicicletei, care vor ghida acţiunile viitoare ale Uniunii Europene.

794 afișări
Imaginea articolului A fost lansată „Declaraţia europeană pentru ciclism”. România, al doilea producător de biciclete din UE

Aceasta reprezintă o recunoaştere a ciclismului ca mijloc de transport durabil, accesibil şi favorabil incluziunii, economic şi sănătos, cu o puternică valoare adăugată pentru economia UE.

Declaraţia enumeră principiile de încurajare a utilizării bicicletei, care vor ghida acţiunile viitoare ale Uniunii Europene. Pentru a îmbunătăţi calitatea, cantitatea, continuitatea şi atractivitatea infrastructurii de ciclism în toate statele membre sunt necesare angajamente clare, cum ar fi construirea unor zone sigure şi coerente pentru biciclişti în oraşe, legături mai bune cu transportul public, locuri de parcare sigure, instalarea de puncte de încărcare pentru bicicletele electrice şi drumuri ciclabile care să lege oraşele de zonele rurale.

„Ciclismul e important şi pentru economia Uniunii Europene. În 2022, 14.7 milioane de biciclete au fost produse în UE, o creştere de 29% faţă de 2012. România e al doilea producător la nivel european, după Portugalia”, a spus Adina Vălean.

Cât priveşte finanţarea, Comisia Europeană va continua să sprijine ciclismul prin intermediul Fondului social pentru climă, al Fondului european de dezvoltare regională, al Fondului de coeziune, al Fondului european agricol pentru dezvoltare rurală, al Instrumentului de sprijin tehnic şi al Mecanismului de redresare şi rezilienţă.

În etapa următoare, Parlamentul European şi Consiliul vor putea să revizuiască textul şi să adauge angajamente suplimentare, acolo unde este necesar, pentru a consolida punerea în aplicare a acestei declaraţii neobligatorii, care va fi în cele din urmă semnată de toate cele trei instituţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici