A început numărătoarea inversă pentru Conferinţa EuroVelo şi Ciclism din 2023

Conferinţa va avea loc la Izmir în Turcia între 11 şi 13 octombrie 2023. Acest eveniment îi va pune la un loc pe toţi actorii din industria europeană a turismului pe bicicletă. Izmir este ooraş care se remarcă în continuare prin vestigiile sale antice, , litoralul frumos şi prin numeroasele sale rute pentru ciclismîn peisaje naturale.

142 afișări
Imaginea articolului A început numărătoarea inversă pentru Conferinţa EuroVelo şi Ciclism din 2023

A început numărătoarea inversă pentru Conferinţa EuroVelo şi Ciclism din 2023

Conferinţa EuroVelo este organizată pentru a dezvolta reţeaua europeană de trasee cu Bicicleta iar profesioniştii din domeniu care vor participa la această conferinţă vor fi cazaţi la Izmir unde vor avea ocazia de a vedea şi de a experimenta serviciile şi privilegiile pe care le oferă un hotel certificat drept „bike friendly”.

Evenimentul are o tradiţie care datează încă din anul 2012 şi este desfăşurată semestrial într-o ţară diferită. Totuşi în 2023 va fi lansat ca un eveniment anual ca urmare a interesului crescut din partea participanţilor. În vecinătatea conferinţei este traseul EuroVelo 8 cunoscut şi sub numele de Traseul Mediteranei.

Traseul EuroVelo 8 care începe din regiunea Andaluzia, Spania, leagă coasta mediteraneană a Franţei, Italie şi a Peninsulei Balcanice de Turcia, printr-o rută care include oraşe şi locaţii precum Dikili, Bergama, Aliağa, Foça, İzmir, Balıklıova, Alaçatı, Çeşme Sığacık şi Selçuk. Cicliştii pot trece pe lângă două situri emblematice din Patrimoniul UNESCO (Ephesus şi Pergam) pe secţiunea Izmir din ruta EuroVelo 8.

Interacţiunea dintre patrimoniul Turciei şi ciclişti va fi în centrul atenţiei

Evenimentul organizat la Izmir se remarcă ca fiind drept cel mai important pentru ciclo-turismul European. Pentru că acest eveniment se concentrează pe dezvoltarea turismului durabil pe bicicletă, conferinţa reuneşte toate părţile interesate printer care se află şi experţi în domeniu şi reprezentanţi ai asociaţiilor internaţionale de ciclism, operatori de turism cu Bicicleta, reprezentanţi ai universităţilor şi mediul academic din turism, autorităţi publice, transportul public sau HoReCa.

Tema conferinţei este „Ciclismul: O nouă perspectivă asupra patrimoniului” şi va oferi un program care se concentrează pe panouri publicitare, dialoguri şi asupra schimbului de informaţii cu privire la viitorul turismului cu Bicicleta şi pe modalităţile de a experimenta, promova şi conserva patrimoniul pe două roţi.

Vor avea loc sesiuni, ateliere şi evenimente sociale care vor oferi o perspectivă asupra reţelelor de piste de ciclism şi a turismului cu Bicicleta iar participanţii vor învăţa cele mai bune practici. Organizatorii îşi doresc ca prin acest eveniment să crească gradul ce conştientizare pentru cultura ciclismului şi a turismului din Turcia care se aliniază în mod direct cu turismul durabil.

Vor avea loc vizite tehnice unde oamenii vor vedea cum este pe traseul EuroVelo 8 şi vor avea ocazia să descopere, istoria şi gastronomia din Izmir.

Ministerul Culturii şi Turismului din Turcia, Agenţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului din Turcia (TGA) şi Federaţia Europeană a Cicliştilor (ECF) împreună cu Municipalitatea Metropolitană de la Izmir şi cu părţile locale interesate, sunt organizatorii acestui eveniment.

O experienţă unică de ciclism pe un traseu care leagă istoria de natură

EuroVelo este o reţea internaţională de pionierat pentru ciclism care conectează continentul European combinând 17 trasee distincte de ciclism pe distanţe lungi. Această reţea este administrate de ECF şi constă în itinerarii care susţin criteriile ecologice şi durabile de viaţă adesea preferate de turişti şi localnici motivaţi să călătorească cu Bicicleta. EuroVelo cultivă turismul cu Bicicleta în oraşele de pe traseele sale şi contribuie la infrastructura pentru Bicicleta, la transportul cu Bicicleta şi la cultura ciclismului.

Turcia a devenit deja foarte populară pentru turismul cu bicicleta şi este o ţară faimoasă la nivel international în ceea ce privesc traseele de ciclism. Traseul Mediteranei are o lungime de 500 de km prin Izmir şi pleacă din Spania şi trece prin Italia Slovenia, Croaţia, Muntenegru, Albania, Grecia, Turcia (Izmir) şi Cipru (11 ţări în total).

Când se intră în Turcia, prima oprire are loc la portul Dikili din Izmir, la km 45 unde este oraşul antic Pergam de pe Lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO. Traseul trece apoi prin locuri frumoase din şi în Izmir iar printre acestea se numără Paradisul Păsărilor, Karşiyaka, Alsancak, Seferihisar, Sigacik, Urla, Alacati şi se termină la Efes.

Traseele de ciclism din Turcia nu se limitează doar la Izmir. Ţara oferă un potential unic de turism cu bicicleta în cadrul locaţiei sale geografice distinctive şi a prezentărilor sale istorice. Turcia are multe rute special create pentru vizitatorii care doresc să exploreze moştenirea culturală a ţării, natura natinsă şi centrele de turism alternativ pe pedale.

Ruta europeană a pădurilor laterale a fost creată pentru bicicliştii rutieri de la Istanbul; traseele care trec prin Köyceğiz - Ortaca – Dalaman sunt concepute pentru mountain bike-uri şi bicicletele electrice. Ruta ”Lycian Way” – Plaja Maden din districtul Kemer din Antalya este un loc care merită vizitate iar traseul care leagă Valea Güvercinlik de Muzeul din aer liber de la Göreme combină frumuseţile naturale ale Capadociei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici