A murit actorul Paul Sorvino, celebru pentru rolul din "Goodfellas". Avea 83 de ani

  • Paul Sorvino, un actor impunător care a devenit celebru pentru rolul mafiotului Paulie Cicero în "Goodfellas", a murit.
  • Acesta s-a făcut remarcat şi pentru rolul sergentului Phil Cerreta din NYPD în "Law & Order".
  • Avea 83 de ani.
1688 afișări
Imaginea articolului A murit actorul Paul Sorvino, celebru pentru rolul din "Goodfellas". Avea 83 de ani

Sursa foto: Twitter Cinema Tweets

Publicistul său, Roger Neal, a declarat că a murit luni dimineaţă din cauze naturale la Clinica Mayo din Jacksonville, Florida. Sorvino se confruntase cu probleme de sănătate în ultimii ani, relatează AP.

Mira Sorvino, fiica sa, a scris un omagiu pe Twitter: "Tatăl meu, marele Paul Sorvino, a murit. Inima mea este sfâşiată - o viaţă de dragoste, bucurie şi înţelepciune alături de el s-a încheiat. A fost cel mai minunat tată. Îl iubesc atât de mult. Îţi trimit dragoste în stele, tată, în timp ce te înalţi".

În cei peste 50 de ani de carieră în industria de divertisment, Sorvino a fost un personaj de bază în filme şi la televiziune, interpretând un comunist italo-american în "Reds" al lui Warren Beatty, Henry Kissinger în "Nixon" al lui Oliver Stone şi şeful mafiot Eddie Valentine în "The Rocketeer". Spunea adesea că, deşi ar putea fi cel mai bine cunoscut pentru interpretarea gangsterilor (şi pentru sistemul său foarte bun de a tăia usturoiul), adevăratele sale pasiuni erau poezia, pictura şi opera.

S-a născut în Broooklyn în 1939, avea o mamă care preda pianul şi un tată care era maistru la o fabrică de halate, Sorvino a avut înclinaţii muzicale de la o vârstă fragedă şi a urmat cursurile Academiei Americane de Muzică şi Dramaturgie din New York, unde s-a îndrăgostit de teatru. Şi-a făcut debutul pe Broadway în 1964 în "Bajour" şi debutul în film în "Where's Poppa?" al lui Carl Reiner în 1970.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici