A publicat pe Facebook opinii împotriva vaccinării, iar acum este cercetat disciplinar. Direcţia de Sănătate Publică a cerut să i se ridice dreptul la liberă practică unui stomatolog

Colegiul Medicilor Dentişti a început o anchetă în cazul unui medic stomatolog din Suceava, care susţinut campanii împotriva vaccinării copiilor. ”Din păcate, vaccinurile par a provoca maladii grave sau chiar decesul. (...) Nu se pot injecta vaccinuri cu cantităţi mari de aluminiu!”,a scris medicul.

1741 afișări
Imaginea articolului A publicat pe Facebook opinii împotriva vaccinării, iar acum este cercetat disciplinar. Direcţia de Sănătate Publică a cerut să i se ridice dreptul la liberă practică unui stomatolog

Suceava: Medic dentist cercetat disciplinar după ce a susţinut campanii împotriva vaccinării copiilor

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a cerut Colegiului Medicilor Dentişti din România şi Colegiului Medicilor Dentişti din Suceava să îi ridice dreptul de liberă practică stomatologului Mircea Puşcaşu, deoarece acesta a luat numeroase poziţii publice împotriva vaccinării copiilor şi chiar a susţinut public o serie de campanii împotriva vaccinării împotriva imunizării copiilor.

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publice Suceava, Cătălina Zorlescu, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că solicitarea de sancţionare a medicului dentist a fost trasmisă de DSP Suceava către cele două instituţii.

“Până la acestă dată nu s-a primit un răspuns oficial în ceea ce priveşte solicitarea DSP legată de situaţia doctorului Puşcaşu”, a spus Cătălina Zorlescu.

Până când cele două colegii profesionale vor lua o decizie în ceea ce îl priveşte, medicul Mircea Puşcaşu susţine în continuare că micuţii nu ar trebui vaccinaţi împotriva diferitelor boli.

Doctorul a solicitat public, pe o reţea de socializare, să fie lăsat să îşi exprime public opiniile medicale şi să critice, civizitat şi argumentat, efectele adverse pe care le-ar putea avea vaccinurile administrate copiilor. În acest sens, stomatologul Mircea Puşcaşu, publică pe pagina sa personală de Facebook zilnic articole legate de poziţia sa împotriva imunizării copiilor.

“În presa nomenclaturistă de pretutindeni sunt incriminaţi public cei care se opun vaccinurilor, degetul acuzator îi demască ca duşmani ai (sănătăţii) poporului, ca focare de boală şi moarte, dar acelaşi deget nu scoate o vorbă despre fundamentul ştiinţific pe care aceştia se bazează în refuzul lor şi despre lipsa unei clarificări publice, dincolo de orice îndoială. Fundament ştiinţific constituit din sute, poate mii de studii independente, care demască problemele grave ale vaccinurilor, de la introducerea lor până astăzi. Nimeni nu este împotriva vaccinurilor! Dimpotrivă, am fi cu toţii mulţumiţi ca să-şi îndeplinească rolul. Din păcate tot ele par a provoca alte maladii grave, sau chiar decesul. Şi tocmai tăcerea, poziţionarea arogantă şi obraznică a industriei farmaceutice şi a autorităţilor de pretutindeni, cazurile flagrante de îmbolnăvire, refuzul acceptării unei reale analize ştiinţifice non-partizane, impunerea lor dictatorială îndreptăţesc poziţiile de contestare şi refuz", susţine medicul într-una din postări.

Stomatologul spune că vaccinurile conţin substanţe interzise, în cantităţi peste limita admisă, fără ca nimeni să cerceteze siguranţa acestora.

"Trebuie să devină OBLIGATORIE cercetarea siguranţei biochimice a tuturor vaccinurilor recomandate în România. E necesar un institut independent care să cerceteze riscurile vaccinărilor. Nu e posibil ca în România să nu existe nici măcar un laborator care să cerceteze asta. Nu e posibil să se injecteze vaccinuri ce conţin aluminiu de 10-15 ori mai mult decât limita maximă admisă. Vrem cu toţii copii sănătoşi, vrem ca toate vaccinurile existente pe piaţa românească să fie studiate şi analizate privind siguranţa şi toxicitatea lor”, scrie medicul.

Dr. Mircea Puşcaşu a avut o serie de cometarii şi legate de epidemia de rujeolă despre care susţine că este o manipulare.

“Cine umflă intenţionat mortalitatea de rujeolă şi mai ales de ce? Răspuns: pentru a justifica achiziţii de vaccinuri, pentru a justifica vaccinarea compulsivă şi pentru a justifica legiferarea obligativităţii vaccinărilor. În România s-au declarat oficial 32 de decese cauzate de rujeolă. Conform unui document oficial publicat in articolul de mai jos, în 20 de cazuri cei decedaţi ”de rujeolă” nu au avut nici o legătură cu rujeola. De asemenea, în 4 din cazuri pojarul a fost doar factor agravant, nu cauză a decesului. Lista a fost emisă de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, în luna mai!”, susţine medicul într-o altă postare.

Mircea Puşcaşu nu a putut fi contactat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici