Absolvenţii de liceu vor intra la facultate fără admitere. Care sunt facultăţile din Bucureşti care vor impune în continuare examenul scris

  • Doar candidaţii de la Drept, Teologie, Politehnică şi Medicină vor da admitere anul acesta.
  • Absolvenţii de liceu vor da admiterea la facultate online, pe baza mediei de la Bac.
  • Alex Manda, expert: Media de la Bac nu e un filtru potrivit pentru admitere.
53615 afișări
Imaginea articolului Absolvenţii de liceu vor intra la facultate fără admitere. Care sunt facultăţile din Bucureşti care vor impune în continuare examenul scris

Absolvenţii de liceu vor intra la facultate fără admitere. Care sunt facultăţile din Bucureşti care vor impune în continuare examenul scris

Anul acesta, elevii care au susţinul examenul de Bacalaureat vor intra mai uşor la facultate.

La Universităţile din Bucureşti, de exemplu, doar facultăţile de Drept, Teologie, Politehnică şi Medicină mai dau examen scris.

Viitori studenţi se vor înscrie online, iar admiterea se va baza de medie şi pe notele de la Bacalaureat, în funcţie de specificul facultăţii.

Marian Staş este expert în educaţie şi spune că renunţarea la admitere o să-i facă pe studenţi să nu-şi mai dea suficient interesul.

„E clar că ceea ce se întâmplă în învăţământul preuniversitar, respectiv o şcoală încă blocată într-un model depăşit, nu are cum să dea rezultate care să satisfacă învăţământul superior şi atunci are loc un cerc vicios de decădere a standardelor de calitate”, a spus Marian Staş, expert în educaţie.

Examenul de admitere pentru facultate ar trebui să fie obligatoriu indiferent de specializare. Asta spune Alex Manda, expert în educaţie.

„Examenul de Bacalaureat nu este un filtru potrivit. Foştii elevi îşi aleg specializări fără a-şi dori efectiv să termine acea specializare şi de aceea, putând să intre doar pe baza mediei de la Bacalaureat aleg să meagă la respectivele specializări”, a afirmat Alex Manda, expert în educaţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici