Video Academia de Ştiinţe Agricole: Plantele modificate genetic nu prezintă riscuri pentru sănătate

Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice (ASAS) s-a pronunţat cu privire la plantele modificate genetic, iar concluzia a fost că acestea nu prezintă riscuri pentru sănătatea oamenilor şi pot fi promovate în continuare, a declarat joi Gheorghe Sin, preşedintele instituţiei.

237 afișări

"Nu există nicio dată că plantele modificate genetic ar avea efecte negative", a spus Sin, la seminarul Mediafax Talks about GMOs - "Adevărul despre organismele modificate genetic".

El a adăugat că două treimi din alimentele de pe piaţa americană conţin ingrediente provenite din plante modificate genetic.

"Noi toţi am consumat şi consumăm cu sau fără ştiinţă alimente care au ingrediente provenite de la plante modificate genetic", a arătat Sin.

Potrivit preşedintelui ASAS, peste 150 de milioane de hectare de teren din întreaga lume sunt cultivate cu astfel de plante.

"E normal să fie o reţinere a populaţiei la nou. Aşa a fost sute de ani", a mai spus Sin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici