Academia SRI reclamă la Consiliul de Atestare a Titlurilor şi Diplomelor Universitare alţi şapte doctori pentru PLAGIAT

Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” (ANIMV) a transmis, în decembrie, şapte sesizări referitoare la suspiciuni de plagiat către Ministerul Educaţiei şi Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU). Sesizările vizează şapte doctori.

1728 afișări
Imaginea articolului Academia SRI reclamă la Consiliul de Atestare a Titlurilor şi Diplomelor Universitare alţi şapte doctori pentru PLAGIAT

Academia SRI reclamă la Consiliul de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare alţi şapte doctori pentru plagiat

“Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” (ANIMV) a transmis şapte sesizări referitoare la suspiciuni de plagiat către Ministerul Educaţiei Naţionale – Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI) şi CNATDCU privind tezele de doctorat elaborate de: Nae Cătălin Radu, Goleanu Ana-Maria-Oana, Ibănescu Cătălin-Ştefan, Sticlaru Marius, Vevera Florina, Tudor Ana-Maria şi Tudor Alexandru Marius”, se arată într-un comunicat al instituţiei de învăţământ, postat pe site.

De asemenea, potrivit sesizărilor postate de CNATDCU pe site-ul oficial al instituţiei, printre reclamaţi este şi Daniel Andrei Moldoveanu. Acesta a obţinut titlul de doctorand cu teza “Către un model de comunitate de informaţii”. Moldoveanu a fost consilierul lui Traian Băsescu şi director al Oficiului pentru Informaţii Integrate din cadrul Comunităţii Naţionale de Informaţii.

Totodată, Moldoveanu a fost anchetat, în 2017, în dosarul ANRP 5, privind despăgubirile ilegale. În acest dosar, a mai fost acuzat şi omul de afaceri Horia Simu.

Un alt doctorand reclamat de Academia SRI este Toma Vasile Rus, care a scris lucrarea “Criminalitatea organizată - vulnerabilităţi la adresa securităţii naţionale”. Conform CV-ului, Toma Vasile Rus a fost subsecretar de stat în cadrul Ministerului de Interne în 2009, iar în perioada 2008-2009 a ocupat funcţia de şef al Direcţiei Generale de Combatere a Crimei Organizate din IGPR.

Un alt reclamat este şi Pasăre Ionel Claudiu, fost consilier în Ministerul Educaţiei , purtător de cuvânt şi consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi consilier al senatorului Ioan Talpeş. În 2016, a candidat la funcţia de deputat din partea Partidului România Unită, condus de Sebastian Ghiţă. Pasăre a obţinut titlul de doctor cu lucrarea "Tendinţe şi perspective ale conceptelor de securitate ale NATO în plan regional şi global".

Pe lista cu sesizări se mai află şi Cătălin Chivu, care fost de două ori şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Brăila. Acesta a obţinut titlul de doctor cu lucrarea intitulată "Penetrarea sistemului naţional de securitate de către grupările de criminalitate organizată".

Un alt nume sonor care se află pe lista sesizărilor referitoare la suspiciuni este Corina Jîjîie, fost judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în perioada 2012-2015. Ea a obţinut titlul de doctor cu teza "Prevenirea şi combaterea criminalităţii în domeniul mediului înconjurător".

Anterior, în data de 3 octombrie, Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” a transmis la Ministerul Educaţiei opt sesizări referitoare la suspiciuni de plagiat având ca obiect tezele de doctorat elaborate de: Goian Ionel, Şandru Ioan, Ţolescu Aurelian Cezar, Naghi Gabriel, Lungu Severin Florian, Oiţă Romeo, Cozma Sorin-Gabriel şi Gogancea-Vătăşoiu Mihai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici