Acatiste şi pomelnice online: Biserica face pact cu internetul - 1 euro acatistul, 24 de euro abonamentul pe o lună

"Salut, te informăm că am primit pomelnicul". Aşa sună mesajul pe care administratorii portalului crestinortodox.ro ţi-l trimit după ce a fost confirmată plata online a serviciului bisericesc. Un euro te scuteşte de un drum la biserică.

7001 afișări
Imaginea articolului Acatiste şi pomelnice online: Biserica face pact cu internetul - 1 euro acatistul, 24 de euro abonamentul pe o lună

Acatiste şi pomelnice online: Biserica face pact cu internetul - 1 euro acatistul, 24 de euro abonamentul pe o lună (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Mănăstirea la care doreşti să fii pomenit va primi solicitarea ta într-un e-mail, iar părintele stareţ de acolo va scoate la imprimantă mesajul şi îl va citi în biserică, ne asigură preoţii de la trei dintre cele patru lăcaşe de cult care apar pe site. Patriarhia nu este de acord cu iniţiativa întreprinzătorilor care "speculează comoditatea".

Donaţiile credincioşilor ar trebui să fie benevole, iar serviciul religios nu ar trebui condiţionat de achitarea unei sume prestabilite, spun reprezentanţii Patriarhiei.

Soluţia modernă poate fi de ajutor pentru mănăstirile de la ţară, unde pomelnicele prin poştă ajung mai rar, dar şi pentru "românii de pretutindeni" care doresc "să-şi întărească credinţa strămoşească", după cum explică administratorii portalului CreştinOrtodox.

Protosinghelul Antim de la Mănăstirea Dumbrăveni, din judeţul Constanţa, ne-a spus că a fost de acord să apară pe site, la solicitarea administratorilor. Aderarea la mediul online a fost o soluţie de compromis.

Citeşte mai multe despre pomelnicele online pe www.gandul.info



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici