Accident de muncă mortal pe platforma combinatului siderurgic Galaţi

Un muncitor a murit şi un altul este internat în stare gravă la Spitalul de Urgenţă Galaţi, după ce, miercuri, poarta unei hale de pe platforma combinatului ArcelorMittal Galaţi s-a prăbuşit peste ei, a declarat Viorel Dumitru, inspector şef-adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi.

21 afișări
Imaginea articolului Accident de muncă mortal pe platforma combinatului siderurgic Galaţi

Accident de muncă mortal pe platforma combinatului siderurgic Galaţi

Mihăiţă Diciu (50 de ani) şi Marin Dumitrache (56 de ani) erau angajaţi ca lăcătuşi la firma Petantic SRL Galaţi, societate ce opera ca subcontractoare în incinta combinatului siderurgic. Ambii erau experimentaţi, având 24, respectiv 30 de ani de vechime în muncă.

"Accidentul a avut loc în momentul în care cei doi au încercat sa deschidă uşile metalice culisante ale unei hale din incinta combinatului. Deoarece uşile erau înţepenite, cei doi au introdus o bară metalică pe şine pentru a le deschide", a declarat Viorel Dumitru.

Potrivit lui Dumitru, uşa s-a prăbuşit peste muncitori, Mihăiţă Diciu decedând pe loc, iar Marin Dumitrache fiind internat în stare critică la Spitalul de Urgenţă din Galaţi.

O echipă de la ITM Galaţi, împreună cu un procuror, cerceteză împrejurările în care s-a produs tragicul eveniment. Acesta este al doilea accident de muncă mortal înregistrat pe platforma siderurgică gălăţeană în acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici