ACCIDENT la Tribunalul Satu Mare: O parte din tavanul unei săli s-a prăbuşit. O persoană a fost rănită

O parte din tavanul unei săli de la Tribunalul Satu Mare s-a prăbuşit, marţi dimineaţă, în timpul unei şedinţe de judecată, iar un deţinut care mătura în pod în momentul incidentului şi care a căzut odată cu plafonul a fost rănit, fiind transportat la spital.

184 afișări
Imaginea articolului ACCIDENT la Tribunalul Satu Mare: O parte din tavanul unei săli s-a prăbuşit. O persoană a fost rănită

ACCIDENT la Tribunalul Satu Mare: O parte din tavanul unei săli s-a prăbuşit. O persoană a fost rănită (Imagine: Mediafax Foto)

Un avocat care se afla în sala 113 a Tribunalului Satu Mare în momentul incidentului, Julia Kristina Donca, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că o bucată mare din tavanul sălii s-a prăbuşit, marţi, în jurul orei 9.00, în timpul unei şedinţe de judecată.

"Eram în sala 113 când tavanul sălii s-a prăbuşit cu un muncitor care mătura în pod. Din fericire, nimeni nu se afla sub tavanul care a căzut. Muncitorul a căzut de la o înălţime de aproximativ 4,5 metri, fiind rănit. A fost un zgomot îngrozitor şi un nor de praf", a spus Donca.

Conform sursei citate, la locul incidentului a sosit o ambulanţă care l-a transportat pe bărbat la Spitalul Judeţean Satu Mare, iar şedinţele programate la etajul al doilea au fost mutate la etajul întâi.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Satu Mare, Remus Nemeş, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că toate activităţile de la etajul al doilea al clădirii Tribunalului Satu Mare au fost suspendate.

"Marţi dimineaţa a avut loc un accident. Un deţinut de la Penintenciarul Satu Mare, care lucra la curăţenie în pod, în baza unui contract între instituţii, a căzut cu tavanul într-o sală de judecată. Tavanul s-a desprins pe o porţiune de 1 pe 2,5 metri, între grinzi. Muncitorul nu era un om foarte greu, problema este rezistenţa clădirii. Au fost anunţate Inspectoratul de Stat în Construcţii, Inspectoratul Teritorial de Muncă şi, de asemenea, Ministerul Justiţiei şi CSM. Conducerea Tribunalului a decis ca toate activităţile de la etajul doi să fie sistate, activitatea fiind mutată la parter şi etajul unu", a spus Remus Nemeş.

Conform sursei citate, la Tribunalul Satu Mare se construiesc alte două corpuri de clădire, dar mai este nevoie de aproximativ 5 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici