ACCIDENT NAUTIC la Gura Portiţei: Kaiacistul Iustin Porcăraşu şi o femeie, răniţi după ce două ambarcaţiuni s-au ciocnit

Două persoane au fost rănite, după ce două ambarcaţiuni s-au ciocnit, sâmbătă după-amiază, în jurul orei 15.00, pe un canal, în zona gura Portiţei. Potrivit primelor date, două ambarcaţiuni rapide s-au ciocnit pe un canal aflat în zona lacului Razelm, una dintre ambarcaţiuni fiind cu cinci turişti care se îndreptau spre Gura Portiţei.

1437 afișări
Imaginea articolului ACCIDENT NAUTIC la Gura Portiţei: Kaiacistul Iustin Porcăraşu şi o femeie, răniţi după ce două ambarcaţiuni s-au ciocnit

ACCIDENT NAUTIC la Gura Portiţei: Kaiacistul Iustin Porcăraşu şi o femeie, răniţi după ce două ambarcaţiuni s-au ciocnit (Imagine: kaiaccanoeromania.blogspot.ro)

În urma coliziunii dintre cele două şalupe, care se deplasau cu viteză, doi dintre cei cinci turişti au fost răniţi, fiind preluaţi de cealaltă ambarcaţiune şi duşi la spitalul din Tulcea.

Ambarcaţiunea cu turişti a suferit o avarie în bord, cealaltă şalupă suferind avarii minore.

Unul dintre răniţii în urma accidentului este kaiacistul Iustin Porcăraşu, în vârstă de 26 de ani, componentul lotului olimpic lărgit, acesta suferind multiple traumatisme la faţă, însoţite de o hemoragie puternică.

Potrivit unor surse medicale, cealaltă persoană rănită şi internată în spital este o tânără, însă aceasta nu este într-o stare la fel de gravă ca cea a sportivului.

Celelalte trei persoane care se aflau în ambarcaţiunea în care se aflau cinci persoane au suferit răni uşoare, refuzând internarea în unitatea sanitară.

La faţa locului s-au deplasat reprezentanţi ai Căpităniei Jurilovca, instituţie care are responsabilitate în aria unde s-a produs accidentul.

Kaiacistul Iustin Porcăraşu va fi transportat la Spitalul Floreasca din Bucureşti, sportivul urmând să fie dus cu ambulanţa, şi nu cu un elicopter întrucât la Tulcea este furtună.

Dumitru Vâlcu, directorul Serviciului de Ambulanţă Tulcea, a declarat că în prezent starea sportivului este stabilă, dar că a fost luată decizia transportării lui la Spitalul Floreasca din Capitală întrucât are răni grave şi necesită tratament de specialitate.

"În prezent, este stabil. I-au fost suturate rănile care sângerau şi l-am preluat de pe Secţia ATI a Spitalului Judeţean Tulcea. S-a vorbit la Spitalul Floreasca, unde va fi transferat, pentru că necesită un tratament de specialitate, în condiţiile în care are leziuni grave: fracturi la mandibulă, fracturi de piramidă nazală± Acum a plecat cu ambulanţa spre Spitalul Floreasca", a declarat directorul SJA Tulcea.

Acesta a adăugat că nu poate spune dacă sportivul va rămâne cu sechele sau dacă îşi va putea continua activitatea sportivă, acest lucru urmând să-l stabilească medicii de specialitate care îi vor evalua leziunile.

Una din cele două şalupe circula pe "contrasens"

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, accidentul s-a petrecut pe canalul care leagă lacul Razelm de Marea Neagră, aproape de punctul de acostare la Gura Portiţei, la intrarea dinspre lac către mare, din primele date reieşind că una din cele două şalupe circula pe "contrasens", în zona respectivă existând o parte pe care se intră pe acel canal şi o altă parte pe care se iese de pe canal.

"Ambele ambarcaţiuni aparţin unor localnici care se ocupă cu turismul în zonă, organizând deplasări cu bărcile pe canale. În fiecare din cele două şalupe erau câte şase persoane, şi anume conducătorii ambarcaţiunilor şi câte cinci turişti, între care şi sportivul", au precizat sursele citate.

Potrivit aceloraşi surse, barca lovită, în care se afla şi sportivul Iustin Porcăraşu, s-a scufundat în urma avariilor suferite, dar va fi ranfluată în următoarele zile fără probleme.

"Conducătorul bărcii lovite era în stare de ebrietate, însă primele date arată că nu el ar fi de vină pentru producerea accidentului", mai afirmă sursele citate.

Potrivit aceloraşi surse, cealaltă barcă al cărei conducător ar fi vinovat de accident, era mai mare şi a suferit avarii minore, şi în această ambarcaţiune aflându-se şase persoane - cinci turişti şi conducătorul acesteia.

Sursele citate au mai spus că sportivul rănit s-ar fi tăiat într-un geam în momentul coliziunii, care s-a spart şi i-a provocat acestuia tăieturi masive la faţă.

Iustin Porcăraşu, multipu campion national, balcanic şi al regatelor internaţionale, este specializat în proba de K4 pe distanţa de 1.000 metri. El este legitimat la CSA Steaua Bucureşti.

De-a lungul carierei, Porcăraşu a înregistrat următoarele rezultate:

Campionate Mondiale de Seniori: -Poznan 2010 - K4- 1000m locul 8,

Campioante Mondiale Universitare: Poznan 2010 - K4-500m loc 1, K4-200m loc 2, K1-200m loc 8.

Campionate Europene de Seniori: Trasona 2010 -K4-1000m loc 6, Branderburg 2009 - K4-1000m loc 8, K4-200m loc 9; Milano 2008 - K2-500 loc 14.

Cupa Mondială: -Duisburg 2010 K4-1000m loc 6; Racice 2009 - K2-500m loc 4;

Campionatele Europene de Tineret: Szeget 2008 - K2-500m loc 3, K4-1000m loc 4; Poznan 2009 -K4-1000m loc 3, K4-500m loc 2, K2-500m loc 4.

Campionate Mondiale de Juniori: Szeget 2005 - K2- 500m loc 4, K2 -1000m loc 5;

Campionate Europene de Juniori: Atena 2006 - K2-1000m loc 2.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici