Video ACCIDENTUL de pe A2: Poliţiştii cercetează cauzele răsturnării autocarului. Ipoteză: Şoferul, aflat acum în comă, ar fi adormit la volan - VIDEO

Poliţiştii iau în calcul mai multe variante care au dus la producerea accidentului de pe Autostrada Soarelui, în urma căruia două persoane au murit şi alte 48 au fost rănite, inclusiv varianta că şoferul bulgar care conducea autocarul cu ucraineni şi care se află acum în comă ar fi adormit la volan, potrivit IGPR.

1535 afișări

UPDATE 19:45 - Şoferul autocarului răsturnat pe A2 este în comă

Şoferul bulgar al autocarului cu ucraineni care s-a răsturnat pe Autostrada Soarelui este internat la Spitalul Floreasca, el suferind un traumatism cranio- cerebral grav şi fiind în comă, cea mai mare parte dintre cele 48 de victime ale accidentului fiind internate la şase spitale din Capitală.

Potrivit lui Cristian Pandrea, medic la Unitatea de Primiri Urgenţe la Spitalul Floreasca au rămas internate opt victime ale accidentului rutier, din cele 13 aduse iniţial la unitatea medicală.

Şoferul autocarului şi un alt bărbat sunt în stare gravă, primul având un traumatism cranio- cerebral grav şi fiind în comă, iar celălalt suferind o amputaţie de braţ.

"În cazul celor doi pacienţi se fac investigaţii şi primesc tratament", a declarat pentru MEDIAFAX Cristian Pandrea, medic la Unitatea de Primiri Urgenţe la Spitalul Floreasca.

La Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti au fost internate opt persoane care au suferit multiple contuzii, dintre care un bărbat, trei femei şi patru copii. Potrivit reprezentanţilor spitalului, starea acestora este bună.

La Spitalul "Marie Curie" au ajuns patru copii şi mama unuia dintre ei. Conform reprezentanţilor spitalului, un singur băiat a rămas internat la Terapie Intensivă.

Şapte adulţi şi trei copii au fost duşi la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sf. Pantelimon", minorii fiind între timp externaţi.

La Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdsar- Arseni", au fost internate 11 persoane, două fiind în stare gravă. Cinci pacienţi au fost externaţi.

La Spitalul "Grigore Alexandrescu" au fost aduşi zece copii, cu vârste cuprinse între 7 şi 16 ani, care au suferit traumatisme minore.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR ), Ramona Dabija, a declarat pentru MEDIAFAX că nu s-au stabilit cu exactitate cauzele producerii accidentului de pe Autostrada Soarelui. Însă poliţiştii iau în calcul inclusiv varianta că şoferul bulgar, în vârstă de 33 de ani, care conducea autocarul cu ucraineni ar fi adormit la volan.

Purtătorul de cuvânt al IGPR a mai precizat că la locul producerii accidentului nu sunt urme de frânare. Autocarul va fi transportat la sediul Poliţiei Autostrăzi pentru a fi efectuată o expertiză pentru stabilirea cauzelor accidentului.

Purtătorul de cuvânt al IGPR , Ramona Dabija, a adăugat că în autocar se aflau un grup de elevi care au fost în tabără, doua familii şi alte persoane care se întorceau din vacanţă.

Autocarul în care se aflau 53 de ucraineni, adulţi şi copii, şi care se îndrepta spre Bucureşti s-a răsturnat, în noaptea de sâmbătă spre dumincă, în jurul orei 2.00, pe Autostrada Soarelui, iar în zonă au fost trimise circa 25 maşini de intervenţie, ale Serviciului de Ambulanţă şi ale SMURD, inclusiv maşina de intervenţie pentru victime multiple şi unitatea mobilă de urgenţă.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat pentru MEDIAFAX că din cele 53 de persoane care se aflau în autocar o adolescentă de 17 ani şi o femeie au decedat, 48 au fost trasportate la mai multe spitale din Capitală, iar trei au refuzat transferul spre unităţile medicale.

Dintre victimele accidentului şoferul autocarului şi un alt bărbat sunt în stare gravă, primul având un traumatism cranio- cerebral grav, iar celălalt suferind o amputaţie. Cele două persoane sunt internate la Spitalul Floreasca din Capitală, unde au mai fost aduşi alţi şapte adulţi şi doi copii de 10 şi 11 ani.

Secretarul de Stat Raed Arafat a mai precizat că 21 dintre persoanele transportate la spital sunt copii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici