- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (26.04.2016, 14:49)
- Ioana Nicolescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Achimaş: Am dispus controale mixte pentru analiza dezinfectanţilor din spitale
Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a dispus, luni, analiza soluţiilor dezinfectante folosite în spitale prin intermediul unor verificări realizate de Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii şi de direcţiile de sănătate publică.
842 afișări

Achimaş: Am dispus controale mixte pentru analiza dezinfectanţilor din spitale (Imagine Codrin Prisecaru / Mediafax Foto)
Soluţiile de dezinfecţie, folosite în spitalele din România, vor fi verificate de Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii şi de direcţiile de asistenţă publică, la laboratoare din străinătate, a declarat, marţi, ministrul Patriciu Achimaş-Cadariu la evenimentul de lansare a Planului Strategic de Prevenire şi Combatere a Infecţiilor Nosocomiale.
„Am dispus controale mixte, formate din Corpul de Control şi inspecţie DSP pe de o parte. Pe de altă parte, am identificat finanţare pentru a putea face aceste verificări. În mod evident, pe termen scurt, nu le putem face în ţară şi pot fi finanţate prin veniturile proprii ale DSP-urilor. Pe termen lung sunt două laboratoare. Institutul de Sănătate Publică se ocupă practic de ele şi estimăm că laboratoarele vor primi acreditare într-un an. Din veniturile proprii ale DSP pot să fie plătite sume la laboratoare de referinţă din afara ţării, până când le vom avea cele două laboratoare acreditate despre care am pomenit”, a spus ministrul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Țara cu cea mai mică populație din lume. Are un singur locuitor
-
EXCLUSIV: Primarul PSD de Mioveni, „nu am luat, am dat”, a fost trimis în judecată de DNA. Procurorii au pus sechestru şi pe vila cu cramă de 300.000 de euro a primarului şi cer instanţei confiscarea extinsă a imobilului de 355 mp. Primarul făcea cumpărături de la Victoria's Secret şi Armani
-
De la smochine turceşti la stridiile franceze: lista neagră cu cele mai contaminate şi mai periculoase alimente
-
Oficial: Ovidiu Burcă a fost demis de la Dinamo Bucureşti. „Câinii”, codaşi în Superligă
Potrivit jurnaliştilor prezenţi, în România ar exista laboratoare acreditate, dar ministrul a spus că acestea sunt private şi de acceea ar fi nevoie ca analizele să fie realizate de clinicile din străinătate.
„Avizele (pentru soluţiile dezinfectante) se primesc pe seama unor teste de eficacitate care sunt probabil făcute în străinătate, se obţine o dovadă a eficacităţii lor care este după aceea evaluată în România. Ele sunt conforme la nivelul UE. Avizul se obţine în diverse instituţii europene şi conform unei directive, ele sunt acceptate în România. Avizul este dat de către o autoritatea a statului după ce acel produs are un aviz de la un laborator de referinţă din UE. În acel moment se verifică hârtiile”, a explicat ministrul despre modul în care sunt verificate în momentul de faţă substanţele dezinfectante folosite în spitalele din România.
Întrebat de cazul doctorilor daţi în judecată pentru malpraxis, când de vină ar putea fi aceste substabţe dezinfectante, ministrul a spus că i se pare „o iresponsabilitate din partea unui manager să pună doctorii într-o astfel de situaţie”.





Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.


PROSPORT.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe