Achiziţie salvatoare. Poliţia din Slatina se dotează cu un defribilator: Îl pot folosi şi copiii de 8 ani

Sindicaliştii din cadrul Poliţiei Slatina au cumpărat un defibrilator, care va fi folosit pentru salvarea unor vieţi atunci când poliţiştii ajung primii la locul unui eveniment. Potrivit IPJ Olt, este primul aparat de acest fel montat pe un echipaj de poliţie la nivel naţional.

84 afișări

Defibrilatorul, achiziţionat de sindicaliştii de la Poliţia Slatina, face deja parte din dotarea unui echipaj de ordine publică.

De cele mai multe ori, primii care ajung la faţa locului după producerea unui eveniment sunt poliţiştii. Inspectoratul Judeţean de Poliţie Olt, la Poliţia Municipiului Slatina, deţine un defibrillator, primul care a fost montat pe un echipaj de poliţie la nivel naţional“, a declarat Cătălin Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Iniţiativa cumpărării defibrilatorului îi aparţine poliţistului Viorel Teacă. Acesta spune că aparatul este uşor de folosit şi că ar putea salva vieţi pentru că, de multe ori, echipajele de poliţie ajung la solicitări înaintea salvării sau pompierilor.

Poate fi folosit de orice persoană care a absolvit sau care a făcut un curs de prim ajutor de bază sau în baza unei îndrumări a unui dispecer de la 112. Se spune că inclusiv copiii de peste 8 ani îl pot folosi dacă se respectă nişte reguli: să nu intre în contact direct cu pacientul, să nu intre în contact cu tărgi metalice sau să defibrileze pe ploaie”, a spus Viorel Teacă, agent de siguranţă publică în cadrul Poliţiei Slatina.

Acesta este şi voluntar al Crucii Roşii şi i-a învăţat pe alţi 20 de colegi să acorde primul ajutor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici