Acţiune împotriva prostituţiei pe Autostrada Soarelui

Poliţişti au organizat, în noaptea de joi spre vineri, o acţiune împotriva prostituţiei, ridicând de pe Autostrada Soarelui şase femei pe care le-au sancţionat contravenţional cu peste 8.000 de lei, iar şapte bărbaţi au fost puşi sub acuzare.

1392 afișări
Imaginea articolului Acţiune împotriva prostituţiei pe Autostrada Soarelui

Prostituţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poliţia Română informează, vineri, că 13 persoane au fost depistate de poliţişti în urma acţiunii desfăşurată în parcările situate pe Autostrada A2, între localităţile Fundulea şi Drajna, pentru prevenirea şi combaterea prostituţiei şi proxenetismului, precizând, totodată, că şase tinere traversau autostrada, dintr-o parcare într-alta, "expunându-se la riscul de a fi implicate în accidente rutiere deosebite".

În noaptea de joi spre vineri, între orele 00.00-05.00, poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Autostrăzi, în cooperare cu poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Călăraşi şi ofiţeri din cadrul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, au organizat şi coordonat o acţiune cu efective mărite, pentru prevenirea şi combaterea prostituţiei şi proxenetismului, în parcările situate pe Autostrada A2, între localităţile Fundulea şi Drajna.

În cadrul acţiunii, în parcările aflate la kilometrii 67 şi 88, au fost depistate în flagrant delict şase tinere, cu vârste între 16 şi 33 de ani, suspectate că ofereau contracost servicii sexuale conducătorilor de autovehicule şi, în special, celor care conduc autotrenuri. Ele erau însoţite de şapte bărbaţi care le asigurau protecţia.

Cele şase tinere traversau autostrada, dintr-o parcare într-alta, expunându-se la riscul de a fi implicate în accidente rutiere deosebite, mai spune poliţia.

La vederea poliţiştilor, suspecţii au încercat să fugă prin culturile agricole aflate în imediata apropiere a parcării, fiind însă prinşi.

Toate cele 13 persoane au fost conduse la sediul IPJ Călăraşi pentru verificări. Cele şase tinere au fost sancţionate contravenţional, cu amendă în valoare totală de 8.250 lei, conform Legii 61/1991.

Totodată, ofiţerii şi specialiştii psihologi din cadrul ANITP le-au consiliat sub aspectul unei eventuale exploatări sexuale din partea proxeneţilor.

În continuare, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Călăraşi efectuează activităţi pentru stabilirea participaţiei celor 13 persoane la săvârşirea infracţiunilor de prostituţie, proxenetism şi trafic de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici