Acţiuni de promovare a bicicletei ca mijloc de transport alternativ, organizate în Bucureşti

Primăria Capitalei desfăşoară, miercuri şi joi, acţiuni de promovare a bicicletei ca mijloc de transport alternativ, elevi şi reprezentanţi ai societăţii civile urmând să împartă, în Piaţa Victoriei, pliante cu mesaje de încurajare a utilizării mijloacelor de transport nepoluante.

161 afișări
Imaginea articolului Acţiuni de promovare a bicicletei ca mijloc de transport alternativ, organizate în Bucureşti

Acţiuni de promovare a bicicletei ca mijloc de transport alternativ, organizate în Bucureşti (Imagine: Andreea Alexandru / MediafaxFoto)

Potrivit municipalităţii, acţiunile de promovare a bicicletei ca mijloc de transport alternativ nonpoluant si de conştientizare a noţiunii de mobilitate în rândul cetăţenilor, organizate în colaborare cu ONG-ul "Bate Şaua să Priceapă Iapa" se vor desfăşura cu ocazia Săptămânii Europene a Mobilităţii (16-22 septembrie).

Astfel, miercuri şi joi, între orele 9.00-10.00, în Piaţa Victoriei, Patrula Velo, formată din elevii voluntari ai Colegiului "Ion Neculce", inspectorii de mediu şi reprezentanţi ai ONG-ului partener, vor împărţi pliante cu mesaje de încurajare a utilizării mijloacelor de transport nepoluante şoferilor şi pietonilor care tranzitează această zonă.

Tot miercuri, începând cu ora 19.00, în Piaţa Sfântul Anton din Centrul Istoric al Capitalei, bucureştenii sunt invitaţi la o "scurtă călătorie în timp", prin punerea în scenă a piesei Coana Miţa Biciclista, care redă istoria primei promotoare a mersului pe bicicletă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici