Activistă anti-NATO crede că directorul halei a fost forţat să facă sesizare la Poliţie

O tânără activistă care a petrecut noaptea la depozitul din zona Timpuri Noi, după ce ea şi prietenii ei au fost eliberaţi de Poliţie, a declarat, pentru MEDIAFAX, că directorul societăţii Flaros ar fi fost forţat de organele administrative să facă sesizarea împotriva lor.

35 afișări
Imaginea articolului Activistă anti-NATO crede că directorul halei a fost forţat să facă sesizare la Poliţie

Manifestanţi anti-NATO au petrecut noaptea în hala închiriată de la Timpuri Noi (Imagine: Mediafax Foto)

Joi dimineaţa, câţiva dintre tinerii de la hala din zona Timpuri Noi au purtat o discuţie cu directorul general al societăţii Flaros, George Cristea, iar, la ieşirea din biroul acestuia, au explicat că discuţia s-a purtat în condiţii normale, într-un mod civilizat şi că actul în baza căruia ei au dreptul să stea în spaţiul închiriat nu va fi reziliat.

Una dintere fetele care au vorbit cu directorul şi care nu a dorit să dezvăluie identitatea a spus că au dreptul la şedere în camera dezafectată până la data de 5 aprilie.

Fata a mai explicat că ea, împreună cu prietenii săi, au venit pregătiţi cu diverse echipamente audio, pentru a susţine mai multe concerte şi diverse seminarii pe tema pacifismului şi a NATO. Tânăra a recunoscut faptul că s-au adus nişte spray-uri şi vopsele, pentru a picta bannere cu care să "împodobească" spaţiul din depozit, astfel formându-se o atmosferă propice.

Fata este de părere că directorul Cristea ar fi fost forţat de organele administrative pentru a face acea sesizare, dar nu a putut da o explicaţie concretă.

Manifestanţi anti-NATO au petrecut noaptea de miercuri spre joi în hala închiriată de la Timpuri Noi.

Joi dimineaţă, jurnaliştii au fost lăsaţi să pătrundă în hala manifestanţilor, unde mulţi dintre activişti încă dormeau.

Alţii lucrau pe computere, iar trei tineri din grup au cerut o întrevedere cu directorul firmei care le-au închiriat spaţiul.

Forţele de ordine au ridicat miercuri 46 de manifestanţi aflaţi pe platforma fostei fabrici Timpuri Noi, iar alte opt persoane aflate în zonă au fost luate de pe stradă şi duse la secţiile de poliţie, alături de protestatari.

Acţiunea poliţienească a survenit unei plângeri formulată de directorul firmei care le-a închiriat spaţiul manifestanţilor - pentru două săptămâni contra sumei de 2.800 de lei -, el reclamând că a fost agresat după ce le-a interzis accesul în hală cu vopsele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici