Activitatea Comisiei de anchetă a interceptărilor telefonice ale judecătorului Bârsan, suspendată

Senatul a decis, marţi, încetarea activităţii Comisiei de anchetă privind interceptările telefonice ale fostului judecător român la CEDO Corneliu Bârsan, ca urmare a deschiderii unor proceduri judiciare referitoare la fapte sau activităţi ce constituie obiectul acestei comisii.

87 afișări
Imaginea articolului Activitatea Comisiei de anchetă a interceptărilor telefonice ale judecătorului Bârsan, suspendată

Corneliu Bârsan (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Decizia a fost luată cu 80 de voturi "pentru" şi un vot "împotrivă".

Preşedintele comisiei, Georgică Severin (PSD) a spus, la dezbaterile care au avut loc în plen, că în opinia sa comisia ar trebuie să îşi înceteze activitatea cu atât mai mult cu cât nici partea vătămată a precizat că nu ne poate pune la dispoziţia comisiei niciun fel de documente pe baza căruia să membrii acesteia să poată lucra.

Anterior, Severin a cerut conducerii Senatului ca plenul acestei Camere să decidă prin vot privind încetarea activităţii Comisiei de anchetă privind interceptările telefonice ale ale magistratului Corneliu Bârsan sau prelungirea termenului până la care aceasta îşi poate depune raportul.

Potrivit unei hotărâri a plenului Senatului, Comisia de anchetă privind interceptările telefonice ale ale magistratului Corneliu Bârsan, judecător al CEDO trebuia să depună raportul privind a faptele şi situaţia constatată până la data de 30 iunie 2014.

Severin a menţionat, în adresa trimisă Biroului Permanent al Senatului, că în data de 16 mai 2013, comisia de anchetă a solicitat Comisiei juridice un punct de vedere din care să rezulte dacă există vreo suprapunere între acţiunile aflate pe rolul instanţelor de judecată sau în curs de soluţionare de către organele competente şi obiectul de anchetă al comisiei din perspectiva unei posibile interferenţe a acesteia cu actul de justiţie sau dacă este afectată în vreun fel autoritatea de lucru judecat în materie.

Acesta a mai arătat că, în lipsa unui răspuns al Comisiei juridice, activitatea comisiei de anchetă a fost suspendată de facto.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici