Actorul Vladimir Jurăscu, cel mai longeviv actor al Teatrului Naţional din Timişoara, a încetat din viaţă

Actorul Vladimir Jurăscu, cel mai longeviv actor al Teatrului Naţional din Timişoara, a murit marţi, la vârsta de 93 de ani, din care aproape 70 i-a dedicat scenei.

559 afișări
Imaginea articolului Actorul Vladimir Jurăscu, cel mai longeviv actor al Teatrului Naţional din Timişoara, a încetat din viaţă

Actorul Vladimir Jurăscu, cel mai longeviv actor al Teatrului Naţional din Timişoara, a murit

Teatrul Naţional din Timişoara a anunţat, marţi, că cel mai longeviv actor al său, Vladimir Jurăscu, a murit la vârsta de 93 de ani.

„Rămâne în inimile noastre acest mare talent care a ales să îşi dedice aproape şaptezeci de ani de viaţă scenei timişorene”, spun reprezentanţii Teatrului Naţional Timişoara.

Vladimir Jurăscu a interpretat roluri importante în marile teatre ale României, iar 45 de ani a fost actor al Teaatrului din Timişoara, devenind, prin întreaga sa activitate, un reper în viaţa şi în memoria culturală a oraşului.

A jucat Regele Lear, Sile în „Mobilă şi durere” de Teodor Mazilu, Despot în „Despot vodă” după Vasile Alecsandri, Hallmar în „Raţa sălbatică” de Ibsen, celebrul Bască din „Studiu osteologic…” de D.R. Popescu, Marchizul în „Velasquez” de A.B. Vallejo, Verşinin, dar şi, mulţi ani mai târziu, Ferapont în „Trei surori” de Cehov, Shylock în „Neguţătorul din Veneţia”, Agamiţă Dandanache în „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale sau Robert din „O viaţă în teatru”, spectacol creat, de altfel, în onoarea sa.

În anul 2015, senatul UNITER a recunoscut locul pe care pe Vladimir Jurăscu îl ocupă în istoria teatrului românesc, conferindu-i premiul pentru întreaga activitate.

„Teatrul Naţional a fost – şi va rămâne mereu – casa de suflet a actorului Vladimir Jurăscu, iar paşii săi vor fi pentru totdeauna întipăriţi în scândura acestei scene. În numele tuturor celor din faţa şi din spatele scenei, ca şi în numele publicului care l-a iubit şi l-a aplaudat mai bine de jumătate de secol, Teatrul Naţional face o reverenţă. Vladimir Jurăscu, nu te vom uita niciodată”, mai spun reprezentanţii Teatrului Naţional Timişoara.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici