Acuzaţie de spionaj: Camere video secrete, în birourile vicepreşedinţilor CJ Iaşi

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, liberalul Victor Chirilă, spune că a descoperit în biroul său şi al celuilalt vicepreşedinte al CJ, Constantin Adăscăliţei, membru PSD, camere de luat vederi care ar fi fost instalate fără ştirea lor, adăugând că a fost sesizată Poliţia în acest caz.

1749 afișări
Imaginea articolului Acuzaţie de spionaj: Camere video secrete, în birourile vicepreşedinţilor CJ Iaşi

Acuzaţie de spionaj: Camere de luat vederi montate fără ştirea lor, descoperite în birourile vicepreşedinţilor CJ Iaşi (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Victor Chirilă a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că marţi după-amiază a descoperit o cameră de luat vederi, de dimensiuni mici, instalată în perete deasupra uşii din biroul său, el afirmând că nu avea cunoştinţă de faptul că era "monitorizat şi urmărit".

"Stăteam la birou şi am văzut o culoare mai ciudată pe perete a varului de deasupra uşii. M-am dus să văd despre ce e vorba şi am descoperit o cameră de luat vederi, legată la două fire. Am discutat apoi cu celălalt vicepreşedinte al CJ, Constantin Adăscăliţei şi am descoperit că şi în biroul său e montată o astfel de cameră. La el în birou se putea observa praf de var pe jos", a afirmat Victor Chirilă.

El a mai spus că a sesizat Poliţia, care urmează să declanşeze o anchetă în acest caz.

"Vrem să ştim cine ne urmăreşte şi de ce. Eu, unul, oricum am atribuţii puţine la CJ, deci nu umblu cu bani sau contracte, şi nici nu semnez hârtii. Înainte de şedinţele de consiliu, la mine în birou se adună consilierii liberali pentru a discuta strategia pentru întrunirile respective. E vorba de persecuţie politică. Aici nu e unitate militară, ci instituţie publică", a mai spus Chirilă.

El a declarat că nu poate acuza pe nimeni în acest caz, adăugând că nu este normal să fie urmărit ca într-un "stat securist".

La rândul său, preşedintele CJ Iaşi, Constantin Simirad, a declarat că este amuzat de această poveste, precizând că va contacta organele în drept pentru a vedea despre ce este vorba.

"Mă amuză copios întreaga poveste. Nu ştiu despre ce e vorba. Să vedem cine le-a pus. Voi contacta organele în drept", a afirmat Simirad.

Relaţiile între şeful CJ Iaşi, Constantin Simirad, şi cei doi vicepreşedinţi, Constantin Adăscăliţei (PSD) şi Victor Chirilă (PNL) sunt tensionate de câteva luni, aceştia din urmă rămânând la un moment dat fără atribuţii, prin dispoziţia lui Simirad.

Victor Chirilă figurează pe lista posibililor candidaţi ai PNL pentru şefia CJ la alegerile din 2012, în timp ce Constantin Adăscăliţei a spus că nu va candida pentru preşedinţia instituţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici