Adeverinţele medicale eliberate în primul semestru elevilor vulnerabili încă sunt valabile

Adeverinţele medicale eliberate la începutul primului semestru elevilor vulnerabili, care atestă că nu pot merge fizic la şcoli, vor fi valabile şi acum, în aşa fel încât să nu fie puşi pe drumuri pentru eliberarea altor adeverinţe, spune ministrul Educaţiei.

505 afișări
Imaginea articolului Adeverinţele medicale eliberate în primul semestru elevilor vulnerabili încă sunt valabile

Adeverinţele medicale eliberate în primul semestru elevilor vulnerabili încă sunt valabile

Întrebat despre poziţia Consiliului Naţional al Elevilor, care a cerut amâanrea deschiderii şcolilor cu o săptămână pentru pregătirea lor, ministrul Educaţiei a spus, miercuri, că şcolile sunt sunt pregătite: sunt peste 37 de milioane de măşti, peste un milion de litri de substanţe dezinfectante „plus multe alte elemente”.

De asemenea, joi va avea loc o altă video conferinţă cu inspectorate şcolare din toată ţara, în prezenţa presei, unde Consiliul Naţional al Elevilor, „dacă are îngrijorări punctuale cu privire la pregătirea insuficientă a unor şcoli din anumite zone” poate interveni, a spus Cîmpeanu.

Întrebat, de asemenea, dacă în ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi al Ministerului Sănătăţii va fi prevăzut câţi elevi vor avea voie maxim într-o clasă, ministrul a răspuns „cu siguranţă da”.

Referindu-se la cele cinci excepţii de la şcoala în prezenţă, ministrul a declarat că sunt elevi care au deja adeverinţe medicale de la începutul primului semestru: „Vom insista ca acele adeverinţe - pentru că sunt în acelaşi an şcolar - să fie luate în considerare şi să nu punem elevii pe drumuri pentru alte adeverinţe medicale”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici