Adi Minune: Nu ştiam că dacă nu vrei să dai o declaraţie înseamnă favorizarea infractorului

Adi Minune a declarat, joi seară, la ieşirea din sediul Poliţiei Capitalei, că a fost pus sub învinuire în cazul privind tentativa de omor, precizând că se consideră nevinovat şi că nu ştia că dacă nu vrei să scrii o declaraţie înseamnă că favorizezi un infractor.

124 afișări
Imaginea articolului Adi Minune: Nu ştiam că dacă nu vrei să dai o declaraţie înseamnă favorizarea infractorului

Adi Minune: Nu ştiam că dacă nu vrei să dai o declaraţie înseamnă favorizarea infractorului (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Cântăreţul Adrian Simionescu, cunoscut sub numele de scenă Adi Minune, a spus, la finalul audierilor de la Poliţia Capitalei, că a dat o declaraţie consistentă în legătură cu un incident petrecut în luna septembrie la un bar din Bucureşti unde el a fost prezent şi că nu se consideră vinovat de favorizarea infractorului, aşa cum spun anchetatorii.

Adi Minune este acuzat de favorizarea infractorului în dosarul în care fiul lui Nuţu Cămătaru, Ionel Balint, este suspectat că a înjunghiat o persoană, în urmă cu mai bine de o lună, într-un club din Capitală.

El a mai spus că s-a mai prezentat de două ori la Poliţia Capitalei, fiind citat pentru a da declaraţii în acest dosar, ocazii cu care le-a povestit poliţiştilor despre ceea ce a văzut cât timp a stat în barul în care s-a produs incidentul.

"Nu am văzut nimic pentru că nu s-a întâmplat în incinta restaurantului. S-a întâmplat undeva sus pe hol o îmbrânceală şi apoi ceva afară, iar eu, dacă am fost înăuntru, cu finul Salam, nu am văzut absolut nimic", a spus Adi Minune.

El a precizat că merge frecvent în acel local şi că în seara de 19 septembrie a mers acolo de la o nuntă.

"Am venit de la nuntă, de unde am venit cu finul Salam, mai mulţi prieteni, mai multe fete, s-a terminat, a venit 7.30 dimineaţa şi am plecat acasă", a precizat Adi Minune.

Întrebat de la ce a pornit conflictul, Adi Minune a spus că nu ştie motivul răfuielii şi că nu poate face declaraţii vizavi de lucruri pe care nu le-a văzut cu ochii lui, precizând că a auzit doar că a avut loc un conflict. El a confirmat că în seara incidentului a fost în acel local şi Ionel Balint, zis Nuţulică, fiul lui Nuţu Cămătaru.

Adi Minune a mai spus şi că în apropierea mesei unde stătea cu prietenii lui se afla şi un anume "Italianul", precizând că acesta nu făcea parte din anturajul său.

Cântăreţul a mai arătat că nu este supărat că joi mai mulţi poliţişti au fost trimişi la casa lui pentru a-l conduce la sediul Poliţiei Capitalei. Adi Minune a spus că nu era necesar ca poliţiştii să-i bată la uşă, ci doar să-l contacteze telefonic, pentru că el s-ar fi prezentat de bunăvoie.

La scurt timp după plecarea lui Adi Minune de la Poliţia Capitalei, din sediul instituţiei a ieşit şi finul acestuia Florin Salam.

Acesta a declarat că nu ştie dacă a fost pus sub învinuire pentru mărturie mincinoasă, precizând că a declarat în faţa anchetatorilor tot ce ştia despre incidentul din septembrie.

Florin Salam a adăugat că a mai dat declaraţii şi anterior în acest caz, de această dată poliţiştii vrând să afle câteva amănunte în plus, pe care el le-a oferit joi.

El a precizat că aşteaptă să vadă dacă este sau nu învinuit în acest caz, pentru a decide dacă îşi va angaja un avocat. Florin Salam a mai spus că se va duce la poliţie ori de câte ori va fi chemat de către anchetatori.

"Căutase mici amănunte de care nu ne întrebase. Ne-au întrebat şi am răspuns. Ne-au întrebat mai multe detalii de acolo. A fost un scandal acolo, pe care eu nu l-am văzut, eu am băut, m-am simţit bine, pentru că eu şi cânt în acel restaurant. Şi, ce să vă spun, m-au întrebat ceva ce eu nu am văzut, şi ce să le spun dacă eu nu am văzut. Am zis, luaţi casetele de acolo şi tot, că am să fiu mult mai liniştit dacă dumneavoastră o să vedeţi acele casete. Nu mă pune să spun ceva ce nu am văzut", a spus Florin Salam.

El a mai arătat că a aflat în acea seară despre agresiune, dar că nu poate preciza dacă a avut loc în bar sau în afara localului, pentru că nu a văzut ce s-a întâmplat.

Cinci persoane au fost reţinute şi altele, printre care şi Adi Minune şi Florin Salam, sunt cercetate în libertate în dosarul în care fiul lui Nuţu Cămătaru, Ionel Balint, este suspectat că a înjunghiat o persoană, în urmă cu mai bine de o lună, într-un club din Capitală.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat, joi seară, pentru MEDIAFAX, că printre cei cinci reţinuţi se află Ilie Petre, unul dintre patronii clubului în care a avut loc incidentul, acuzat de favorizarea infractorului, precum şi unul dintre presupuşii agresori. Alături de aceştia au mai fost reţinute alte trei persoane, tot pentru favorizarea infractorului.

De asemenea, alte două persoane care au participat la agresiune, printre care şi Ionel Balint, sunt căutate de poliţişti.

Cântăreţii Adi Minune şi Florin Salam, învinuţi de favorizarea infractorului şi, respectiv, mărturie mincinoasă, vor fi cercetaţi în stare de libertate, a mai spus Ciocan.

Adi Minune, Florin Salam, unul dintre patronii clubului din Capitală în care s-a petrecut incidentul, precum şi alte aproximativ 20 de persoane au fost audiate, joi, la Poliţia Capitalei, în dosarul în care Ionel Balint, fiul lui Nuţu Cămătaru, este suspectat de tentativă de omor.

Ancheta vizează un incident petrecut în 19 septembrie, într-un local, unde fiul lui Nuţu Cămătaru l-ar fi înjunghiat pe Naca Marian, zis Italianul, în vârstă de 41 de ani. Acesta a fost internat în stare gravă la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici