Adio, cursuri online. Studenţii de la o mare Universitate din România vor reveni fizic în amfiteatre

  • Studenţii de la Universitatea Babeş-Bolyai vor merge la facultate din toamnă
  • Daniel David, rector UBB: Se va ţine cont de regulile de distanţare socială
  • Jessica, studentă: Mă bucur foarte mult că voi merge la facultate în sfârşit
26622 afișări
Imaginea articolului Adio, cursuri online. Studenţii de la o mare Universitate din România vor reveni fizic în amfiteatre
Studenţii s-au obişnuit să-şi desfăşoare cursurile online, însă cei de la Universitatea Babeş-Bolyai vor merge la facultate din toamnă. Decizia a fost luată într-o şedinţă de Consiliu a rectorilor. Cursurile se vor desfăşura respectându-se o conduită preventivă, spune Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, Daniel David.
 
„Nu sunt decât câteva variante, adică rămânem cu varianta pe care o avem acum şi îi cazăm în condiţii de siguranţă, adică doi în cameră, cu baie, ceea ce va reduce numărul de locuri”, spune Daniel David.
 
Jessica Petri este studentă în anul doi la publicitate şi este nerăbdătoare să se întoarcă la cursuri din toamnă: „Mă bucur foarte mult că s-a luat decizia asta. Anul viitor am licenţa şi chiar nu mi-aş dori să o dau online. Vreau experienţa aia, măcar ultimul an de facultate să fie pentru mine face to face”, mărturiseşte studenta.
 
Colegul Jessicăi, Fabian, nu este atât de încântat că se întoarce la facultate. Lui îi e mai comod să participe la cursuri online, aşa îşi gestionează timpul mai uşor: „Tind să înclin mai mult către online. Mai ales pentru cei dintre noi care au şi un job, e mult mai eficient să poţi să intri la cursuri online şi să te descurci mai bine, ca să fii şi la job în timpul respectiv”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici