Adjunctul Penitenciarului Codlea şi trei ofiţeri au fost reţinuţi, procurorii cerând arestarea lor

Adjunctul Penitenciarului Codlea şi trei ofiţeri de la unitatea de detenţie au fost reţinuţi de procurorii Parchetului Curţii de Apel Braşov, în urma unor controale privind atribuţiile de serviciu, şi vor fi prezentaţi joi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

792 afișări
Imaginea articolului Adjunctul Penitenciarului Codlea şi trei ofiţeri au fost reţinuţi, procurorii cerând arestarea lor

Adjunctul Penitenciarului Codlea şi trei ofiţeri au fost reţinuţi, procurorii cerând arestarea lor (Imagine: Shutterstock)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov, comisar şef Liviu Naghi, a declarat, joi, că cei patru ofiţeri ai Penitenciarului Codlea au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă de reţinere în cursul zilei de miercuri, fiind duşi în arestul IPJ.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov au făcut controale la Penitenciarul Codlea, miercuri şi în cursul săptămânii trecute, în cazul a cinci ofiţeri şi a unui agent din cadrul instituţiei, însă doar patru dintre aceştia, printre care şi adjunctul comandantului şef, au fost reţinuţi.

"Ieri (miercuri, n.r.) şi în cursul săptămânii trecute au fost nişte controale la noi, în sensul că procurori de la Parchetul Curţii de Apel au solicitat mai multe documente interne, cum ar fi cele privind fişa postului şi atribuţiile unor angajaţi, în cazul a cinci ofiţeri şi un agent. Ce anume au constatat nu ştiu să vă spun", a declarat purtător de cuvânt al Penitenciarului Codlea, Dan Rusu.

Procurorii au cerut instanţei arestarea preventivă a celor patru ofiţeri de la Penitenciarul Codlea, propunerea urmând să fie judecată joi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici