Administraţia Naţională a Penitenciarelor: Apostu şi Stoia n-au făcut plângeri de rele tratamente în Rahova sau Gherla

Reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) precizează că singurele situaţii în care Sorin Apostu şi Călin Stoia s-au aflat în prezenţa altor deţinuţi au fost în 13 ianuarie, în momentul transferului între Penitenciarul Rahova şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

222 afișări
Imaginea articolului Administraţia Naţională a Penitenciarelor: Apostu şi Stoia n-au făcut plângeri de rele tratamente în Rahova sau Gherla

Sorin Apostu (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Într-un comunicat de presă transmis vineri, ANP precizează că primarul suspendat al Clujului Sorin Apostu şi omul de afaceri Călin Stoia, care au reclamat condiţii inumane de detenţie, dar şi faptul că au fost ameninţaţi cu moartea de alţi deţinuţi, beneficiază de acelaşi regim de detenţie ca şi toate celelalte persoane aflate în stare de detenţie preventivă.

Potrivit ANP, singurele situaţii în care Sorin Apostu şi Călin Stoia s-au aflat în prezenţa altor deţinuţi au fost în momentul transferului între Penitenciarul Bucureşti Rahova şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea prezentării la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în 13 ianuarie, precum şi la întoarcere, pe durata transferului între Înalta Curte de Casaţie de Justiţie, Penitenciarul Bucureşti-Rahova, Penitenciarul Gherla.

ANP mai precizează că la momentul sosirii la Penitenciarul Bucureşti Rahova Sorin Apostu şi Călin Stoia "au fost cazaţi într-o cameră cu profil cazare persoane vulnerabile, împreună cu alte şase persoane private de libertate din aceeaşi categorie".

"Precizăm, în acest sens, că vizetele camerelor de deţinere sunt permanent închise şi asigurate şi nu se deschid decât de către supraveghetor, cu ocazia servitului mesei sau pentru diverse comunicări ale administraţiei penitenciarului. În acest moment, Sorin Apostu şi Călin Stoia se află la Penitenciarul Gherla, iar administraţia unităţii a luat toate măsurile pentru aplicarea strictă a prevederilor legale", mai arată reprezentanţii ANP.

Conform acestora, până în prezent nici Sorin Apostu şi nici Călin Stoia nu au formulat vreo sesizare sau plângere către administraţia Penitenciarului Gherla sau către administraţia Penitenciarului Rahova cu privire la eventuale ameninţări sau rele tratamente.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici