Administraţia Parcul Natural Văcăreşti va suplimenta paza, după incendiul de vegetaţie izbucnit marţi

ANPV va face demersuri pentru suplimentarea pazei după ce un incendiu de vegetaţie a izbucnit marţi în Delta Văcăreşti, pe o suprafaţă de aproximativ 10.000 de metri pătraţi, transmite directorul ANPV, Ştefania Simion.

198 afișări
Imaginea articolului Administraţia Parcul Natural Văcăreşti va suplimenta paza, după incendiul de vegetaţie izbucnit marţi

Incendiul a fost stins.

„A fost un incendiu de vegetaţie în Parcul Natural Văcăreşti. E afectată o porţiune de cca. 1 hectar, din suprafaţa de peste 180 de hectare a parcului. Reacţia pompierilor a fost promptă şi le mulţumim pentru rapiditate în stingerea incendiului. Vom cerceta cauzele şi vom face demersuri pentru suplimentarea pazei. ANPV e o structură recent înfiinţată; suntem în procedură de angajări, inclusiv angajări de rangeri pentru parc”, declară directorul Administraţiei Parcul Natural Văcăreşti (ANPV), Ştefania Simion.

Delta Văcăreşti are o suprafaţă de peste 180 de hectare şi a fost declarată oficial, prin hotărâre de Guvern, parc natural, fiind instituit în această zonă regimul de arie naturală protejată.

Un incendiu de vegetaţie a izbucnit marţi în Delta Văcăreşti, a anunţat ISU Bucureşti-Ilfov.

„Intervenim cu 11 autospeciale pentru stingerea unui incendiu produs la vegetaţia uscată din Delta Văcăreşti, pe o suprafaţă de aproximativ 10.000 mp. Vântul influenţează atât modul de propagare a incendiului, cât şi coloana intensă de fum rezultată în urma procesului de ardere. Pentru avertizarea locuitorilor şi participanţilor la trafic din sectorul 4 am remis un mesaj prin sistemul Ro-Alert”, potrivi ISU Bucureşti-Ilfov.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici