Administraţia Spitalelor: Chiar dacă erau detectoare de fum, soarta bebeluşilor ar fi fost aceeaşi

Directorul Administraţiei Spitalelor din cadrul Primăriei Capitalei, Marius Savu, a declarat pentru Gândul că incubatoarele erau dotate cu senzori de fum şi au semnalizat incendiu, dar nu a fost nimeni lângă ele să vadă. "Chiar dacă maternitatea Giuleşti ar fi fost dotată cu detectoare de fum, bebeluşii tot nu ar fi putut fi salvaţi la timp.

80 afișări
Imaginea articolului Administraţia Spitalelor: Chiar dacă erau detectoare de fum, soarta bebeluşilor ar fi fost aceeaşi

Administraţia Spitalelor: Chiar dacă erau detectoare de fum, soarta bebeluşilor ar fi fost aceeaşi (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Detectoarele de fum nu ar fi schimbat situaţia", susţine Marius Savu. Printre spitalele care beneficiază de detectoare de fum, în Capitală, se numără Spitalul Malaxa, Spitalul de Obstetrică-Ginecologie "Filantropia", Spitalul Foişor, Spitalul Colţea, Spitalul Universitar şi Spitalul Floreasca.

"Legislaţia prevede ca doar spitalele noi sau cele reabilitate să fie dotate cu senzori de fum", susţine şeful Administraţiei Spitalelor din cadrul Primăriei Capitalei, fără să explice la ce lege face referire. Potrivit acestuia, Spitalul Foişor, pe lângă senzori de fum, are şi springlere (n.r. instalaţie care la semnalizarea unui incendiu începe să arunce apă.) "Acestea sunt foarte greu de montat necesitând o instalaţie specială în toată clădirea", a mai declarat Marius Savu pentru Gandul.

Citeşte mai multe despre lipsa detectoarelor de fum din maternitatea Giuleşti pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici