Administraţia Străzilor din Capitală şi-a întrerupt activitatea pentru două ore. Angajaţii ameninţă cu o grevă generală

Angajaţii Administraţiei Străzilor au organizat, marţi, grevă pentru două ore, pentru că Primăria Capitalei vrea să închirieze utilajele instituţiei unor entităţi subordonate municipalităţii, decizia urmând a fi discutată la şedinţa CGMB de joi. Angajaţii nu exclud nici greva generală.

821 afișări
Imaginea articolului Administraţia Străzilor din Capitală şi-a întrerupt activitatea pentru două ore. Angajaţii ameninţă cu o grevă generală

Administraţia Străzilor şi-a întrerupt activitatea pentru două ore. Angajaţii ameninţă cu o grevă generală

„Greva de astăzi (marţi, n.r.) a fost o grevă spontană de două ore. Discutăm şi cu avocaţii şi, în funcţie de cum se va desfăşura hotărârea de consiliu, vom acţiona ca atare. Nu excludem nici greva generală. Joi este hotărârea de Consiliu, noi am fost şi azi la discuţii cu domnul city-manager după această grevă spontană. Nu ne-am înţeles. Adică ceea ce ne-a spus dânsul nu ne-a mulţumit şi nu ne-a lămurit cu aceste probleme şi dânşii susţin clar că trebuie să se desfiinţeze aceste administraţii şi să treacă la companii. Noi, prin aceste companii, vedem nişte cheltuieli mult mai mari faţă de cât le-am fi făcut noi cu administraţia”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Dan Georgescu, vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţiei Publică Locală şi preşedinte al sindicatului din Administraţia Străzilor.

Proiectele care îi nemulţumesc pe angajaţii Administraţiei Străzilor, ce vizează închirierea unor utilaje ale instituţiei unor entităţi subordonate Primăriei Capitalei, vor fi discutate la Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de joi. Acesta a subliniat că intenţionează să picheteze, joi, sediul Primăriei, alături de alţi angajaţi ai Administraţiei Străzilor.

„Noi am cerut pentru joi aprobare pentru pichetare, nu ne-a aprobat niciodată în faţa Primăriei motivând că sunt alţii la pichetare, deşi la faţa locului în ziua respectivă şi la ora respectivă nu era nicio pichetare. Bănuiesc că nu o să ne dea. Noi încercăm, luăm în calcul şi varianta de a picheta în cadrul instituţiei. Am făcut cerere şi pentru a fi prezenţi la şedinţa publică, să vedem dacă se aprobă pentru că este o şedinţă publică, dar accesul este pe bază de cerere şi de aprobare a consiliului. (...) Pe lista utilajelor care ar urma să fie închiriate sunt toate utilajele fixe, toate autoturismele, toate camioanele, maşini, freze, maşini de marcaj, maşini de asfaltat, maşină de topit zăpada adică toate utilajele cu care Administraţia străzilor funcţionează zi de zi”, a mai spus Dan Georgescu.

Sursa citată mai precizează că angajaţii sunt nemulţumiţi deoarece ar putea fi forţaţi să îşi dea demisia, pentru a fi reîncadraţi în cadrul unor noi firme, care ar prelua atribuţiile Administraţiei Străzilor.

„Nouă ne-au spus să ne dăm demisia să ne angajăm la companii ceea ce pe noi ne nemulţumeşte, nu pot după atâţia ani să-mi dau demisia şi să fiu ca nou angajat cu perioadă de probă. În cazul în care aceste hotărâri de consiliu nu sunt încălcate - pentru că delegarea de serviciu trebuie votată de patrimoniu, deci asta înseamnă două treimi din voturi - nu cred că va trece. Dar se pare că au găsit o şmecherie să treacă cu jumătate plus unul. Noi cerem să fim preluaţi prin transfer al salariaţilor, în cel mai rău caz, ca să nu fim preluaţi prin demisie. Vorbim la nivelul instituţiei noastre de 470, iar la nivelul celorlalte instituţii cam 4.000 de salariaţi. Prima temere a salariaţilor, în momentul în care noi ne dăm demisia şi ne angajăm la aceste companii, practic noi nu lucrăm cu contract colectiv de muncă şi nu mai avem drepturile care să ne apere. Suntem consideraţi ca un noi angajaţi, pe perioadă de probă, iar în perioada de probă de maximum 90 de zile, angajatorul te poate da afară”, a mai spus Georgescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici