Administratorul firmei Pic, Gheorghiţă Pieca, va fi pus în libertate

Administratorul firmei Pic, Gheorghiţă Pieca, arestat preventiv sub acuzaţia de complicitate la luare de mită în formă continuată, va fi pus în libertate, după ce Curtea de Apel Piteşti a admis recursul avocaţilor acestuia la măsura arestării preventive, dispusă, vineri noapte, de Tribunalul Argeş.

130 afișări
Imaginea articolului Administratorul firmei Pic, Gheorghiţă Pieca, va fi pus în libertate

Administratorul firmei Pic, Gheorghiţă Pieca, va fi pus în libertate (Imagine: Gheorghiţă Pieca/Mediafax Foto)

Potrivit judecătorului Paula Andrada Coţovanu, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Piteşti, luni după-amiază, magistraţii acestei instituţii au admis recursul declarat de Pieca, au casat încheierea (n.r. - a Tribunalului Argeş) şi au respins pe fond, rejudecând cauza, propunerea de arestare preventivă în cazul lui Gheorghiţă Pieca.

"Hotărârea este definitivă şi va fi pusă de îndată în aplicare, urmând ca, în cursul serii de luni, administratorul Pic să părăsească arestul IPJ Argeş", a spus Coţovanu.

Aceeaşi sursă a afirmat că magistraţii Curţii de Apel Piteşti au impus însă unele restricţii inculpatului, şi anume de a nu părăsi localitatea de domiciliu timp de 25 de zile, de a se prezenta la organele de cercetare penală şi la instanţă ori de câte ori este chemat, precum şi la Poliţie.

De asemnea, magistraţii i-au impus lui Gheorghiţă Pieca să nu-şi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme, să nu participe la competiţii sportive, respectiv meciuri de fotbal, să nu se apropie de persoanele implicate în acest caz şi de membrii familiilor acestora, de martori, experţi sau alte persoane stabilite de organele judiciare, să nu comunice direct sau indirect cu acestea şi să nu exercite presiuni asupra lor.

Totodată, Pieca are interdicţia de a desfăşura, pe perioada de 25 de zile, activitatea, profesia sau meseria pe care le avea la momentul arestării.

"Instanţa Curţii de Apel Piteşti a anulat mandatul de arestare preventivă şi a dispus punerea de îndată în libertate a inculpatului, acesta fiind atenţionat să nu încalce restricţiile impuse de magistraţi deoarece, în caz contrar, se poate reveni la măsura arestării preventive", a mai spus judecătorul Paula Andrada Coţovanu.

Administratorul firmei Pic, Gheorghiţă Pieca, preşedinte al Consiliului de Administraţie al FC Argeş, echipă patronată de Cornel Penescu, a fost arestat preventiv sub acuzaţia de complicitate de luare de mită în formă continuată, în baza unui mandat emis, vineri noapte, pe numele său, de magistraţii Tribunalului Argeş. Avocaţii săi au făcut sâmbătă, recurs la decizia judecătorilor, care a fost judecat, luni, de Curtea de Apel Piteşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici