ADMITERE LICEU - SIBIU: Cea mai mică medie din judeţ - 3,28, la Şcoala Naţională de Gaz Mediaş

Cea mai mică medie de admitere la liceu din judeţul Sibiu, 3,28, s-a înregistrat la secţia cu predare în limba maghiară a Şcolii Naţionale de Gaz din Mediaş, după prima etapă a repartizării computerizate.

992 afișări
Imaginea articolului ADMITERE LICEU - SIBIU: Cea mai mică medie din judeţ - 3,28, la Şcoala Naţională de Gaz Mediaş

ADMITERE LICEU - SIBIU: Cea mai mică medie din judeţ - 3,28, la Şcoala Naţională de Gaz Mediaş (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Potrivit site-ului oficial al Ministerului Educaţiei şi Cercetării, ultima medie cu care s-a intrat la un liceu din judeţul Sibiu este de 3,28, iar eleva care a obţinut-o provine de la Şcoala Gimnazială "Bathory Istvan" din Mediaş şi a fost admisă la specializarea Protecţia mediului a Şcolii Naţionale de Gaz Mediaş, secţie cu predare în limba maghiară.

La probele evaluării naţionale, eleva respectivă a obţinut nota 1,30 la Română, 1,50 la Matematică şi 3,10 la Limba maghiară, deşi media de absolvire a şcolii a fost de 7,27.

La specializarea respectivă au fost repartizaţi, în total, nouă elevi din judeţul Sibiu, cea mai bună medie cu care s-a intrat fiind de 8,70.

În schimb, cea mai bună specializare din judeţul Sibiu este Ştiinţe ale naturii din cadrul Colegiului Naţional "Octavian Goga" din municipiul Sibiu, unde ultima medie de intrare a fost 9,36. La această specializare a fost admisă şi o elevă care a obţinut media 10.00 la evaluarea naţională.

În total, în judeţul Sibiu s-au obţinut trei medii de 10 la evaluarea naţională, fiind vorba despre două fete şi un băiat. Ceilalţi doi elevi cu media 10.00 la evaluarea naţională au fost admişi la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" din judeţul Sibiu, unul la specializarea Ştiinţe ale naturii şi celălalt la Matematică – Informatică.

Potrivit site-ului oficial al Ministerului Educaţiei, şase elevi din judeţul Sibiu au rămas nerepartizaţi în urma primei etape a admiterii, în schimb au fost repartizaţi la unităţi din judeţul Sibiu 58 de elevi care provin din alte judeţe. Majoritatea celor care s-au înscris pentru licee din judeţul Sibiu provin din judeţele Alba, Mureş şi Vâlcea, dar există şi elevi din judeţele Neamţ, Suceava, Olt, Prahova sau Mehedinţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici