ADMITERE LICEU VASLUI: Un număr de 834 de locuri au rămas neocupate în licee, în urma repartizării computerizate

Un număr de 834 de locuri la liceu au rămas neocupate în judeţul Vaslui în urma repartizării computerizate a elevilor de clasa a VIII-a, după ce 4.985 de elevi, inclusiv 134 din alte judeţe, au prins un loc la liceu, cea mai mică medie de admitere fiind 3,43, la un grup şcolar din Huşi.

695 afișări

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, 31 de elevi de clasa a VIII-a au fost respinşi în urma admiterii computerizate la liceu din cauza numărului insuficient de opţiuni trecut în fişele de înscriere, doi dintre ei având medii de peste opt. În schimb, au existat 224 de candidaţi care, deşi nu au avut media generală peste cinci, au fost admişi la cele 20 de licee şi grupuri şcolare din judeţ, cea mai mică medie fiind de 3,43, la profilul "construcţii", la Grupul Şcolar "Sfânta Ecaterina" Huşi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

REPARTIZAREA ONLINE LICEE 2011: VEZI ÎN CE LICEU AI INTRAT

Însă, a existat şi un absolvent care a fost admis cu media generală 10 la profilul "matematică-informatică" a Grupului Şcolar "Nicolae Iorga"Negreşti, fiind vorba de Gabriel Mariciuc, fiul fostului inspector general al ISJ Vaslui din perioada 2009-2010, Vasile Mariciuc.

"Cei 31 de elevi respinşi, precum şi ceilalţi 585 care nu s-au înscris în prima etapă de repartizare computerizată vor putea să participe la cea de-a doua etapă a concursului de admitere la liceu, programată pe 22 iunie. Există locuri suficiente la nivelul judeţului Vaslui, având în vedere că, în urma primei etape de repartizare, au rămase neocupate un număr de 834 locuri, cele mai multe la grupurile şcolare din judeţ", a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX inspectorul general adjunct al ISJ Vaslui, Vasile Ursanu.

Printre cei 4.985 de elevi admişi la liceele şi grupurile şcolare din judeţul Vaslui, există şi 134 de absolvenţi de opt clase din alte judeţe, cei mai mulţi fiind din Bacău şi Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici