Peste 2.000 de tineri au dat astăzi admitere la medicină. Dan, unul dintre candidaţi, spune că pandemia i-a afectat pregătirea

  • 2.337 de tineri au dat duminică admitere la UMF în Iaşi
  • Candidaţii au suţinut examenul în 92 de amfiteatre, din 4 universităţi
  • Dan, un tânăr din Galaţi, spune că pandemia i-a afectat pregătirea pentru admitere
4762 afișări

Poate te întrebi cum se dă un examen de admitere în timp de pandemie. La Universitatea de Medicină din Iaşi, 2.337 de tineri au trecut prin această experienţă. Pentru a respecta toate regulile, desfăşurarea de forţe a fost uriaşă. Tinerii au dar examenul în 92 de amfiteatre, din 4 universităţi: Universitatea A.I Cuza, Universitatea Tehnică, Universitatea de Ştiinţe Agricole si cea de Medicină.

Dan are 18 ani, este din Galaţi şi dă admitere la Asitenţă Medicală Generală. La intrarea în clădire a fost nevoit să-şi lase mască adusă de acasă şi a primit una nouă, iar apoi i-a fost măsurată temperatura. Tânărul spune că această pandemie l-a afectat.

„E destul de greu pentru că nu am apucat să mă pregătesc bine, pandemia a fost un impediment. Îmi place să fiu în priză, să fiu activat de şcoală, de prieteni. Dar aşa am fost acasă doar eu. Am avut un moment în care am cedat”, povesteşte Dan Mirel Marian.

„În acest an avem cea mai mare concurenţă la medicină generală, 4,22 pe loc. Din câte ştiu e cea mai mare concurenţă din întreaga ţară”, spune Viorel Scripcariu, rector UMF Iaşi.

Într-unul dintre amfiteatre sunt aproximativ 120 de locuri şi vor intra 44 de candidaţi. În acest fel se va respecta distanţarea fizică. Estimăm că afişarea rezultatelor va fi în cursul zilei de mâine.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici