ADN-ul lui Gribenco, similar cu cel de la locul atacului din Braşov - surse

Analizele ADN ale urmelor găsite în zona atacului armat din 29 ianuarie la o casă de schimb valutar din Braşov se potrivesc cu ADN-ul lui Serghei Gribenco, unul dintre suspecţii în acest caz, ducând la ipoteza că acesta s-a aflat la locul agresiunii, potrivit unor surse din interiorul anchetei.

13 afișări
Imaginea articolului ADN-ul lui Gribenco, similar cu cel de la locul atacului din Braşov - surse

ADN-ul lui Gribenco, similar cu cel de la locul atacului din Braşov - surse

În timp ce anchetatorii braşoveni nu au făcut nicio declaraţie, surse din cadrul anchetei spun că există indicii clare potrivit cărora suspectul Serghei Gribenco a participat la atacul armat de la o casă de schimb valutar din Braşov, în urma căruia două persoane au murit, iar o alta a fost grav rănită. În această concluzie, anchetatorii se bazează pe declaraţii de martori, pe expertiza ADN şi pe similitudini între modul de operare de la locul incidentului şi informaţiile privind modul de operare al suspectului.

La începutul lunii martie, surse din interiorul anchetei, citate de Pro Tv, spuneau că Serghei Gribenco a fost recunoscut de o parte dintre martori ca fiind unul dintre atacatorii din 29 ianuarie, de la o casă de schimb valutar din Braşov, incident soldat cu moartea a două persoane şi rănirea gravă a alteia.

Potrivit surselor citate de Pro Tv, la proba de recunoaştere din grup, au participat mai mulţi martori ai jafului de la casa de schimb valutar din seara de 29 ianuarie, din Braşov. Ei au fost protejaţi de un geam prin care doar ei îl puteau vedea pe presusupul infractor, şi nu invers. Martorii au fost puşi în faţa unui grup de bărbaţi cu semnalmente, statură şi alură similare cu cele ale lui Serghei Gribenco, dar foarte mulţi dintre ei l-au arătat cu degetul chiar pe cetăţeanul din Republica Moldova.

Recunoaşterea din grup este o metodă des folosită de anchetatori, pe de o parte, pentru că îi ajută foarte mult la cercetări, iar, pe de altă parte, pentru că astfel pot proteja martorii.

Probele care îl fac suspect pe Serghei Gribenco sunt o convorbire telefonică interceptată între el şi iubita lui prin care îi cerea să scape de o probă importantă şi încărcătorul unui pistol care se potriveşte cu tipul de armă folosit în seara jafului, mai relata Pro Tv.

Serghei Gribenco a fost prins, la sfârşitul lunii februarie, într-un imobil din municipiul Ploieşti, în momentul capturării el fiind singur în locuinţă. Gribenco era dat în urmărire din 2005 pentru să se sustrăgea executării unei pedepse de patru ani şi şase luni de închisoare pentru furt şi înşelăciune, cu un prejudiciu de 230 de milioane de lei.

În 29 ianuarie, două persoane au murit în urma unui atac armat care a avut loc la o casă de schimb valutar din Braşov. Jefuitorul a tras cu arma asupra a doi angajaţi ai casei de schimb valutar care se aflau într-o maşină, apoi a spart geamul autovehiculului, în care se afla o sumă importantă de bani. Atacul a generat panică, iar un trecător a încercat să-l împiedice pe asasin, însă a fost împuşcat mortal. Unul dintre angajaţii casei de schimb valutar, deşi grav rănit, a supravieţuit atacului, însă a rămas fără un ochi, celălalt angajat pierzându-şi viaţa în urma jafului armat.

Primul suspect în acest caz a fost cetăţeanul moldovean Serghei Gorbunov, care părăsise Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova în 16 mai 2008, în condiţiile în care avea două sentinţe de condamnare pentru jaf armat, soldat cu răniri grave. Gorbunov a fost condamnat la zece, respectiv 15 ani de detenţie pentru atacuri armate în Constanţa şi în Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici