Adolescenţi germani cu probleme, trimişi în Portugalia, România sau Polonia pentru reabilitare

Până la 600 de adolescenţi germani care au comis infracţiuni sau au probleme cu drogurile au fost trimişi în ţări precum Portugalia, România sau Polonia pentru reabilitare, într-un program controversat, criticat de reprezentanţii serviciilor de protecţie a copilului, informează Sunday Express.

79 afișări

Tinerii care au ajuns în regiunea Algarve din Portugalia au început să fie trimişi acasă, după ce a ieşit la iveală faptul că reprezentanţii serviciilor de protecţie a copilului nu erau la curent cu acest program de reabilitare.

Adolescenţii, cu vârste între 11 şi 17 ani, au fost trimişi să locuiască împreună cu diferite familii din ţări precum România sau Polonia, după ce au săvârşit fapte de vandalism sau de mică infracţionalitate, reprezentanţii statului german plătind până la 6.000 de lire sterline pentru reabilitarea fiecăruia dintre ei.

Aproape 600 de copii au fost incluşi în programul al cărui scop este să îndepărteze tinerii de tentaţiile care îi înconjurau acasă.

Criticii proiectului susţin că autorităţile germane încearcă "o curăţare a societăţii de copiii cu probleme", trimiţându-i peste hotare.

De asemenea, autorităţile portugheze au cerut încetarea programului, după ce a reieşit că unii adolescenţi s-au sinucis şi alţii au recidivat.

Astfel, peste 30 de copii au fost deja trimişi înapoi în Germania, iar alţi 70 ar putea fi returnaţi în scurt timp.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici