Adolescentul beat care a furat o maşină şi a omorât două fete la colindat riscă închisoare pe viaţă

Adolescentul de 16 ani din comuna bistriţeană Tiha Bârgăului care, beat fiind, a furat maşina tatălui şi a intrat în trei grupuri de colindători, omorând două fete şi rănind alte patru, riscă închisoare pe viaţă, după ce procurorii au schimbat încadrarea faptei.

281 afișări
Imaginea articolului Adolescentul beat care a furat o maşină şi a omorât două fete la colindat riscă închisoare pe viaţă

Adolescentul beat care a furat o maşină şi a omorât două fete la colindat riscă închisoare pe viaţă

Tânărul de 16 ani din comuna Tiha Bârgăului, acuzat că pe 5 ianuarie a furat, după ce a băut, maşina tatălui său şi a ieşit la plimbare pe DN 17, accidentând trei grupuri de colindători, riscă detenţia pe viaţă, după ce procurorii au schimbat încadrarea jurifică a faptelor comise de adolescent în urma decesului celei de-a două fetiţe.

Iniţial, tânărul a fost acuzat de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, ceea ce ar fi însemnat o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare.

Procurorii au schimbat încadrarea faptei din ucidere din culpă în omor calificat.

Pe 5 ianuarie, adolescentul a băut şi a furat cheile de la autoutilitarea tatălui, ieşins la plimbare li accidentând pe raza a patru kilometri trei grupuri de copii aflaţi la colindat. În urma accidentului, şase persoane au ajuns la spital în stare gravă, una dintre fetiţe murind la scurt timp.

“În data de 6 ianuarie 2018, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa s-a constituit dosarul nr. 77/P/2018 având ca obiect infracţiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă (3 infracţiuni), conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul neînmatriculat şi părăsirea locului accidentului (3 infracţiuni)”, a anunţat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, tânărul de 16 ani a fiind arestat preventiv.

După decesul celei de-a două fetiţe rănite grav în accident şi după primirea rezultatelor alcoolemiei, procurorii bistriţeni au schimbat încadrarea faptelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici