Adolescentul care şi-a ucis mama şi bunica a fugit de la Spitalul Socola, fiind găsit la o mănăstire

Adolescentul internat în Spitalul de Psihiatrie "Socola" din Iaşi după ce şi-a ucis mama şi bunica a fugit, duminică dimineaţă, din unitatea medicală, fiind găsit ulterior de către poliţişti la o mănăstire din apropiere.

201 afișări
Imaginea articolului Adolescentul care şi-a ucis mama şi bunica a fugit de la Spitalul Socola, fiind găsit la o mănăstire

Adolescentul care şi-a ucis mama şi bunica a fugit de la Spitalul Socola, fiind găsit la o mănăstire (Imagine: Diana Iurkiewicz/Arhiva Mediafax Foto)

Adolescentul în vârstă de 17 ani, internat în Spitalul de Psihiatrie "Socola" din Iaşi în luna octombrie a anului trecut, după ce şi-a ucis mama şi bunica a fugit din unitatea medicală, profitând de neatenţia angajaţilor.

Potrivit conducerii spitalului ieşean, în jurul orei 9.00, tânărul a ieşit din salon, apoi a părăsit unitatea printr-o spărtură din gard.

Şefii spitalului au alertat imediat Poliţia, iar după două ore, băiatul a fost găsit la o mănăstire din apropiere.

Tânărul le-a spus poliţiştilor că nu vrea să stea internat la Spitalul "Socola", ci vrea să fie dus într-o închisoare.

Managerul Spitalului de Psihiatrie "Socola" din Iaşi, medicul Călin Scripcaru, a declarat că membrii Comisiei de Disciplină din spital se vor întruni în regim de urgenţă şi că, cel mai probabil, angajaţilor care au greşit în acest caz li se vor desface contractele de muncă.

"Pacientul nu avea voie sa părăsească salonul. Se va întruni Comisia de Disciplină, iar vinovaţilor le vom desface contractul de muncă", a declarat managerul spitalului ieşean, Călin Scripcaru.

În urmă cu câteva săptămâni, membrii comisiei de expertiză au stabilit că băiatul nu avea discernământ în momentul în care şi-a omorât mama şi bunica.

În octombrie 2011, tânărul şi-a ucis mama şi bunica, pe care mai întâi le-a strangulat, apoi le-a înjunghiat cu un cuţit.

Adolescentul figura în evidenţele Spitalului "Socola" din Iaşi, având unele probleme psihice.

Cele două crime au fost comise în locuinţa familiei adolescentului, din cartierul rezidenţial Bucium din Iaşi.

Conflictul a izbucnit între mamă şi copil, după ce femeia ar fi refuzat să-i dea bani de cheltuială. Între cei doi existau tensiuni mai vechi, întrucât femeia i-ar fi spus tânărului că trebuie să meargă mai des la control, la Spitalul de Psihiatrie "Socola" din municipiu, băiatul suferind de schizofrenie.

După ce a comis cele două crime, tânărul s-a dus la un preot pe care îl cunoştea, spunându-i ce a făcut, acesta apelând numărul de urgenţă 112.

Medicii au afirmat că în ultimele zile de dinaintea comiterii crimelor tânărul nu îşi mai luase medicamentele prescrise.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici