Adomniței vrea să construiască un campus universitar de 2 miliarde de euro lângă București

Guvernul a aprobat, miercuri, propunerea ministrului Educației privind constituirea unei comisii interministeriale care să analizeze posibilitatea demarării unui proiect care își propune construirea unor campusuri universitare în afara marilor oraşe, fiind deja în plan un campus lângă Bucureşti.

22 afișări
Imaginea articolului Adomniței vrea să construiască un campus universitar de 2 miliarde de euro lângă București

Adomniței vrea să construiască un campus universitar de 2 miliarde de euro lângă București (Imagine: Mediafax Foto)

Noile campusuri ar putea fi construite în afara Bucureştiului şi a altor centre universitare, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Camelia Spătaru.

”Proiecte similare există de mulţi ani în Europa şi în Statele Unite. După aceste modele, aceste campusuri sunt gândite ca nişte oraşe, cu centre medicale, culturale şi sportive proprii şi alte servicii necesare unei comunităţi”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Pentru Bucureşti există deja o schiţă de proiect al unui "oraş universitar" cu o suprafaţă de 600 de hectare şi o capacitate de găzduire de 100.000 de studenţi, care ar putea fi amplasat la 10-15 km de Bucureşti şi ar urma să reunească mai multe universităţi bucureştene. Proiectul Universitatea Viitorului ar putea fi finalizat în 6-10 ani, iar costurile se ridică la peste două miliarde de euro.

În învăţământul superior de stat sunt înmatriculaţi 644.721 de studenţi, aproape de patru ori mai mult ca în 1989, iar locurile din amfiteatre, săli de clasă, laboratoare sau cămine studenţeşti nu au crescut cu mai mult de 15 la sută faţă de 1989.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici