Adomniţei, de acord cu cererea rectorilor privind rezidenţiatul

Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, consideră îndreptăţită solicitarea rectorilor universităţilor de medicină ca rezidenţiatul să fie recunoscut ca ciclu de studii universitare, adică această pregătire să revină instituţiilor de învăţământ superior.

1 afișare
Imaginea articolului Adomniţei, de acord cu cererea rectorilor privind rezidenţiatul

Adomniţei, de acord cu cererea rectorilor privind rezidenţiatul

"Este solicitatrea rectorilor, iar ea este compatibilă cu ceea ce se întâmplă în Europa de Vest. Mai concret, este vorba despre recunoaşterea rezidenţiatului ca cicu de studii, aşa cum sunt masteratul şi doctoratul, cu toate drepturile care derivă din această situaţie. Ministerul ar putea dispune construcţia căminelor pentru rezidenţi printr-un program al MECT, acordarea de burse şi eliberarea, la sfârşitul pregătirii, a unei diplome cu antetul universităţii şi MECT'', a declarat, luni, Cristian Adomniţei, ministrul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului.

Admoniţei a precizat că va avea o discuţie cu ministrul Sănătăţii pe acestă temă, după ce va reveni din concediu. "Defapt şi acum pregătirea rezidenţilor este realizată în clinicile universitare, sub îndrumarea cadrelor didactice ale UMF. Cred că cererea rectorilor este îndreptăţită, de aceea vom analiza posibilitatea trecerii pregătirii de la MSP la MECT", a conchis Adomniţei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici