Adomniţei înăspreşte controlul realizării obiectivelor din educaţie

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Cristian Adomniţei, va înăspri, în 2008, controlul asupra modului în care angajaţii respectă sarcinile primite şi termenele pentru rezolvarea acestora.

1 afișare
Imaginea articolului Adomniţei înăspreşte controlul realizării obiectivelor din educaţie

Adomniţei înăspreşte controlul realizării obiectivelor din educaţie

"Mâine (joi - n.red.) voi verifica dacă sarcinile pe care le-am trasat, la sfârşitul anului, au fost executate. Mai mult, sunt hotărât să afişez toate programele cu termene scadente, astfel încât nimeni să nu mai spună că a uitat când trebuia să predea o lucrare. Pentru 2008, vreau să cheltuim toţi banii pe care îi avem alocaţi prin bugetul de stat, de aceea voi fi extrem de riguros în respectarea tuturor termenelor privind programele stabilite pentru acest an'', a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, Cristian Adomniţei, ministrul Educaţiei.

Demnitarul a adăugat că, pentru anul care abia a început, are câteva proiecte foarte importante.

Un prim proiect vizează dotarea tuturor şcolilor speciale pentru copiii cu handicap vor avea echipamente de recuperare fizică.

Ministrul a solicitat o statistică privind copiii cu vârste de până la trei ani. ''Am solicitat două situaţii, una de la Centrul Naţional de Statistică privind numărul copiilor de 0-3 ani şi una de la preuniversitar, cu cei peste această vârstă. Trebuie să am o situaţie foarte precisă a numărului de copii pentru a dezvolta Programul educaţia timpurie, un program foarte drag mie'', a mai spus Adomniţei.

În plus, pentru 2008, ministrul vrea să creeze microstaţii de epurare a apelor uzate provenite de la şcoli şi să încheie achiziţia de microbuze, precum şi reînnoirea parcurilor auto pentru şcolile cu acest profil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici